Skocz do zawartości
  • 0

Sztabka z tłoczeniem No (żeliwo/ołów)

zeizoz

Pytanie

Napisano

Witam,

Proszę o indentyfikację sztabki o ładnym tłoczeniu No ( Numro z włoskiego bądź numer ...) po literach No wybita jest liczba 90 (może być to nowsze bicie). Waga to około kilograma. Sztabka mogła być cześcią większego elementu.

Wymiary :

Wysokość 3,5 cm
Długość 9 cm
Szerokość 5 cm

Element został znaleziony w okolicach kolejki normalnotorowej.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kiedyś widziałem program gdzie pokazywali spawanie"części albo bardziej wypełnianie ubytków blachy w aucie za pomocą ołowiu(nie wiem jak fachowo się to nazywa)
Napisano
Dawno temu zanim wynaleziono szpachlę samochodową,wgniecenia cynowano,najczęściej używając cyny 30".Dziś mało który blacharz samochodowy to potrafi,aczkolwiek technika stosowana i dziś nap gdy wgnieciony jest profil zamknięty jak np.słupek przedniej szyby.
Napisano

Witam,

Proszę o indentyfikację sztabki o ładnym tłoczeniu No ( Numro z włoskiego bądź numer ...) po literach No wybita jest liczba 90 (może być to nowsze bicie). Waga to około kilograma. Sztabka mogła być cześcią większego elementu.

Wymiary :

Wysokość 3,5 cm
Długość 9 cm
Szerokość 5 cm

Element został znaleziony w okolicach kolejki normalnotorowej.

Napisano

Z lewej i prawej strony znajdują się ślady łamania, mogły powstać podczas procesu produkcji.

Nie określiłem jeszcze jaki dokładnie jest to metal, lecz jest na pewno szlachetny (nie działa magnes). Podejrzewam że sztabka jest stopem metali.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie