piotrek89 Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2010 Witam! Mam do pytanie do użytkowników odkrywcy. Co sądzicie o tej replice Błyskawicy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek89 Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek89 Napisano 8 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erich Honecker Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Chwyt napewno powinien być deczko inny i nachylony pod kątem . W jakiejś wersii stena był chyba prosty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezar WW II Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Tak ten chwyt był prosty ale tak to ładna replika dobre wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 Tutaj masz najlepszą replikę błyskawicy jaką widziałem- jak zapewne zauważysz mocno rózni się od tej przedstawionej wyzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Lufa przydługa, brak języka bezpiecznika przeładownia, zły kształt języka spustowego- to tylko kilka mankamentów.Ogólnie zachwiane proporcje a całośc przypomina wyrób na kowadle. Ja na przykład nie zdecydowałbym się na zakup czegos takiego bo ma sie tak do oryginału jak plastikowa szmaja z Chin do prawdziwego MP 40... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Tak z ciekawości, wiele ryczą za tego paszkwila? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 moze sam autor tematu zrobił ta replikę Błyskawicy i nic nie ryczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Na którymś zdjęciu widać metkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Dokładnie na pierwszym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 No coś tam wystaje faktycznie na 1 zdjęciu Nie jest to napewno wielkoseryjna produkcja w sklepikach netowych cisza o tym PM-ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 skoro to takie ważne...metka może jest ....na długim sznurku lub wędrująca, bo raz jest tu .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 a raz tu ....a może to nie metka ? może to pudełko od zapałek lub jakaś podkładka ?i w sumie czy chodzi o metkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Tyfus ma rację. Może to pudełko zapałek. Nie zmienia to faktu, że ta replika ma baaaardzo wiele mankamentów i nadaje się bardziej na filmowy drugi plan niż do rekontrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 A może (o ile to dzieło) autora wezmie sobie do serca dobre rady i poprawi mankamenty- chyba warto coś najpierw próbować poprawić -a nie od razu skazywac na piec hutniczyjeżeli zrobił to sam wykazał sporo zdolności manualnych- w końcu nie od razu Kraków zbudowano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Tutaj nie chodzi o to jakie zdolności manualne miał twórca tej błyskawicy, tylko na ile przypomina ona oryginał. Powiem tylko tyle, że z dużej odległości i po pijaku- przypomina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 ;) A mnie sie czasami wydaje ,że często gęsto (pytający) o coś na forum jest (glanowany)-z czego zreszta forum słynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Ok. Zrozumiałem.W życiu nie widziałem tak świetnej repliki pm łyskawica" jak ta zaprezentowana w temacie. Chciałbym nawet zaryzykować twierdzenie, że prześciga oryginał. Usunięcie języka bezpiecznika przeładowania stanowiło poprawę ergonomiczności broni. Także zmiana materiału z jakiego został wykonany chwyt, idąca w parze ze zmianą jego kształtu poprawiła własności broni. Stopka wykonana z aluminium była dobra w 1943 roku, teraz mamy XXI wiek i musimy iść z duchem czasu. Zmniejszenie rozmiarów rączki zamkowej i rezygnacja z jej moletownia w widomy sposób potaniła produkcję, podobnie jak miniaturyzacja przycisku wyminay magazynka. Rezygnacja z jednego z trzpieni przy mechaniźmie spustowym jest samą w sobie wirtuozerią, nie mająca sobie równych. Oby tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Nie chodziło przecież o wymuszony zachwyt -tylko o wypunktowanie mankamentów- (trzy są wyszczególnione) i dalej wytwórca usłyszał tylko ,ze jego Błyskawica ma sie tak do oryginału jak plastykowy MP z Chin do prawdziwego - i ,że po pijaku z duzej odległosci ujdzie. Gdyby to był mój wyrób był bym ciekaw co skopałem po za wyżej wymienionymi uwagami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Co ja tu robię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek89 Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2010 Tak ja zrobiłem tą Błyskawice i wystawiłem ją tu żeby usłyszeć o niej opinie. Spodziewałem się że nie będą wypowiedzi pozytywne, ale to była pierwsza sztuka którą zrobiłem i nie dysponowałem tak dobrymi planami żeby dokładnie zrobić te szczegóły. Co do ,,metki,, to jest pudełko po zapałkach. Użytkowniku R51 wiem że najłatwiej jest krytykować, ale jak jesteś taki mocny w tym co robisz to może Ty zrób replikę Błyskawicy i pochwal się nam tu. Wasze uwagi wziąłem sobie do siebie i następna sztuka będzie lepsza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Moze to jakos pomoże poprawić błędy i następna sztuka bedzie blizsza oryginałowihttp://www.jedendojednego.fora.pl/bron-palna,18/pm-blyskawica,120.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.