Skocz do zawartości

Delta 4000 vs fisher f2

dominislaw93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam wszystkich poszukiwaczy.:) Dopiero zaczynam swoją przygodę z poszukiwaniem skarbów dlatego proszę bardziej doświadczonych kolegów o pomoc. odeślecie mnie zapewne do wyszukiwarki lecz ja od razu napisze że wszystkie tematy związane z moim pytaniem przeczytałem lecz nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi, proszę Was jedynie o opinie na temat który sprzet jest lepszy/ przypad Wam do gustu i który oferuję lepsza proporcje w stosunku wydajności do ceny. Chodzi mi o fishera f2 i delte 4000.Za wszystkie info z góry dziekuje.
  • 2 weeks later...
Napisano
Myślę, że ni masz co czekać i zainwestuj w Deltę. Ma super pinpoint. Przy odrobinie nauki zaczniesz odróżniać przedmioty za pomocą wyświetlacza bez kopania. Delta potrafi na siebie zarobić.
  • 3 months later...
Napisano
Na pewno delta jest lepsza. Mam Alphe i sprzęt naprawdę przyjemny. Teknetics lepszy od Fisherów też ze względu na zasilanie (1 bateria 9V, w fisherze 2 baterie 9V).

Do 1000zł Delta to bardzo dobry wybór jeżeli chodzi o nieużywane wykrywacze na drobnicę.

Pzdr, Motyk
Napisano
Miałem f2, teraz mam delte jest na pewno lepsza od f2,głębsza.Pozamiatałem deltą jeszcze po f2 w swoich miejscach.No i dodatkowo dwa programy pracy, a1-jag by statyk,a2-na zmineralizowane gleby nie ma się co zastanawiac nad kupnem delty 4000 zdrów.
Napisano
Ciekawie wygląda oferta delty, można to kupić za 970zł i sprzedawca daje 5 lat gwarancji co wydaje się ewenementem na polskim rynku! Ciekawi mnie jak się ma delta 4000 do EuroACE kupiłem własnie EuroACE pod presją wszechobecnej euforii tym wykrywaczem i nie wiem czy dobrze zrobiłem :P przeprowadziłem kilka testów, które zamieściłem w dziale wyżej, może ktoś z właścicieli delty zrobi podobne testy i zamieści na forum, bo bardzo jestem ciekaw możliwości tego wykrywacza :)

Pozdrawiam
Napisano
Jo. Delta. Ale czy głębsza...? Może na All-metal...

Tyle że nie ma co jej porównywać do F4, tylko do F2. Do F4 to bardziej Gamma 6000.

Pozdrawiam!
Napisano
widzę Enders że nie śmigałeś z żadnym z tych sprzętów ale poczytaj sobie i poszperaj w necie to się dowiesz więcej o wyrobie teka i bedziesz wiedział że elektronika jest ta sama co w f-kach z poważaniem wituś zdrów
Napisano
Zgadzam się z Witusiem. Enders co Ty piszesz? Delta nie jest do porównania z F2 tylko do F4. Zaraz pewnie usłyszę, że Delta przy ściszonym głośniku... Dominisław93 działaj ;)
Napisano
Witam. dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi ale troche po czasie :) sprzęt już zakupiony i oczywiście ze wybór padł na delte :) i jestem z niej bardzo zadowolony. pozdro
Napisano
wituś, Delta hmmm... można powiedzieć tak pośrednio", gdyby się głębiej zastanowić, pasuje do F4. Tyle, że Delta nie posiada balansu gruntu. To jakby ta zasadnicza różnica.

A Gamma z drugiej strony ma dyskrymę regulowaną co jedną jednostkę, F4 - segmenty. No i Gamma ma regulacją ilości tonów, głośności. Ale z drugiej strony F4 posiada regulację sygnału wiodącego.

Zdecydowanie albo brakuje Fishera F3 do Delty, Albo F4,5 do Gammy ;)

Pozdrawiam!
Napisano
no Enders, teraz pojechałeś ;) i dobrze, bo tak naprawdę dowiedziałem się dokładnych szczegółów, a wszędzie tylko słyszę że a" lepsza a amta" gorsza. Ale nigdy nic konkretnego. Dzięki Enders. Co do wyboru Domninsława, to szczerze gratuluję dobrego zakupu i zobaczysz, że jak nauczysz się czytać" wyświetlacza to dużo wyciągniesz. Powodzenia!
Napisano
Ma super pinpoint. Przy odrobinie nauki zaczniesz odróżniać przedmioty za pomocą wyświetlacza bez kopania. Delta potrafi na siebie zarobić".

Fisher ma też super pinpoint. Też można odróżniać przedmioty za pomocą wyświetlacza bez kopania. I też potrafi na siebie zarobić :-)

Pozamiatałem deltą jeszcze po f2 w swoich miejscach"

Ja wyjąłem F2 bardzo dużo fantów w miejscu, gdzie wcześniej było przeczesywane ACE 150 i Solarisem :-)

Z Deltą nie miałem do czynienia i nie wątpie, że to super sprzęt, ale wątpie, żeby była jakaś duża róznica między nią a F2. Najważniejsze, że dominislaw93 podjął decyzję i jest zadowolony.

Jak każdy wie i tak najistotniejsze jest szczęście i dobra miejscówka bo w innym przypadku nie pomoże nawet najlepszy sprzęt.

Życzę owocnych zbiorów ;-) Pozdro.
Napisano
Nie używam ani Delty, ani F4. Zastanawia mnie jednak jedno, jakim cudem F4 może być gorszy od Delty skoro posiada strojenie do gruntu o które Delta jest uboższa. Strojenie to ważna funkcja i stawia sprzęt o klasę wyżej.
Napisano
macbaton nie chciałem urazić;) ale w mojej subiektywnej ocenie alfa est troszkę słabsza od f2 i produkuje ją first teksas to podobne sprzęty więc tak tylko tymi tekneticsami mozna wypełnic dziure np. między f2 a f4
Napisano
ja jakoś nie widzę wyższości Fishera nad teknetics to praktycznie ta sama firma
coś ja skoda i VW w środku to samo tylko buda inna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie