cabinet_wurzig Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Napisano 2 Grudzień 2010 Proszę o ID manierki, jeszcze takiej nie widziałem, tzn jest krótsza niż większość aluminiowych II wojennych, niemieckich manierek... sygnaturka SA - wiadomo co przychodzi na myśl... tym bardziej że nieopodal spoczywał " kordzik SA.. Dzięki za ewentualne komentarze!:)
Nadwojciech Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Nie wygląda na typową niemiecką,litery SA mogą oznaczać Armie Finlandii.
snajper-s1 Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Fińskie SA to Suomen Armeija ;) swego czasu widziałem bodajze takie bicia na skrzynkach na magazynki do dykty DP-28. Pozdrawiam
kloki Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Tu jest fińska wzoru II-wojennego.http://www.worthpoint.com/worthopedia/finland-finnish-winter-war-canteen-1940
kloki Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Z tego co wyczytałem bicie SA weszło od 1942 roku.
Pytanie
cabinet_wurzig
Proszę o ID manierki, jeszcze takiej nie widziałem, tzn jest krótsza niż większość aluminiowych II wojennych, niemieckich manierek... sygnaturka SA - wiadomo co przychodzi na myśl... tym bardziej że nieopodal spoczywał " kordzik SA..
Dzięki za ewentualne komentarze!:)
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.