Witam, jestem nowy na forum i od razu miałbym prośbę do znawców tematu o możliwie wnikliwą analizę dotyczącą złotego zegarka Zenith, który jest w posiadaniu kolegi, a który chciałby wiedzieć o tym przedmiocie jak najwięcej. Z fotografii myślę, uda się dużo odczytać. To co wiemy: Szwajcarski zegarek firmy Zenith, na 17 rubinach, koperta ze złota 14K, wskazówki ludwikowskie. Chciałbym się dowiedzieć więcej o mechanizmie i o wszelkich sygnaturach, oraz potwierdzić oryginalność wszystkich części (głównie tarczy, ponieważ nie ma na niej sygnatury). Pragnę zaznaczyć, że prośba o identyfikację nie ma posłużyć sprzedaży zegarka, a jest chęcią poznania jego historii. Zdjęcie 1 ukazuje front z wygrawerowanymi literami AS, czy one oznaczają dedykację?
Pytanie
KamilKK
Z fotografii myślę, uda się dużo odczytać.
To co wiemy:
Szwajcarski zegarek firmy Zenith, na 17 rubinach, koperta ze złota 14K, wskazówki ludwikowskie. Chciałbym się dowiedzieć więcej o mechanizmie i o wszelkich sygnaturach, oraz potwierdzić oryginalność wszystkich części (głównie tarczy, ponieważ nie ma na niej sygnatury).
Pragnę zaznaczyć, że prośba o identyfikację nie ma posłużyć sprzedaży zegarka, a jest chęcią poznania jego historii.
Zdjęcie 1 ukazuje front z wygrawerowanymi literami AS, czy one oznaczają dedykację?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.