DamianosSs1 Napisano 28 Listopad 2010 Autor Napisano 28 Listopad 2010 Witammam pytanie, chce kupić wykrywacz ale jetem nowicjuszem i nie znam się zbytnio... trochę już poczytałem na necie ale to wciąż za mało :) to poważny zakup więc postanowiłem napisać do profesjonalistów :) A więc tak, chciałbym kupić Proximę ale jest parę wersji, którą wybrać na militaria i głębsze rzeczy??1. Argo2. PROxima ver. 3.03. PROxima 4. PROxima ver 2.0czy to się w ogóle opłaca??? może możecie coś polecić innego prócz Smętka tylko :) z góry dzieki
lew_1988 Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 Po pierwsze kolego mamy juz zime i warto poczekać do wiosny chyba że chcesz teraz uzywany wykrywacz kupic po nizszej cenie. Po drugie nie ma jeszcze żadnych opinii o Argo. Jeżeli proxima to kup nowa wersje 3 beda owe cewki pasowac, chyba ze kupisz uzywana wersje jeden lub dwa to wtedy nie ma problemu podeslesz do rutusa to ci ja przeprogramuje do standardu wersji trzy i beda Ci nowe cewki działały. Szczerze ja mam proxime w wersji jeden, narazie sobie ja zostawiam mam ja od 2008 r i mi wystarczy narazie. Moze pod koniec przyszłego roku kupie Argo a moja proxime przeprogramuje i zostanie mi jako zapasowy wykrywacz. Jak mi sie argo spodoba to kupie sobie nowsze cewki narazie sam czekam na opinie o nim w ciagu przyszłego roku napewno juz wykrywacz bedzie przetestowany sam wole sie nie pchać w nieznane narazie.
DamianosSs1 Napisano 29 Listopad 2010 Autor Napisano 29 Listopad 2010 więc lepiej jeszcze poczekam :) dzięki za rade, szkoda tylko że Argo 300 zł drożej kosztuje
SaperDębica Napisano 29 Listopad 2010 Napisano 29 Listopad 2010 widze ze kolega ma dosc spory rozrzut cenowy od okolo 1100 do okolo 2000uzywana proxima versja 1 czy 2 to chyba w kanalem statycznym sie roznia jesli dobrze pamietam a nawet jak bys chcial mniec potem 3.0 to wysylasz do Gdyni i po problemie ja bym sie tu zastanawial miedzy uzywana proxima obojetnie ktorej wersji a nowym argohmmm... Podsumowywując:Poxima dobry sprawdzony sprzet sam ja posiadam od 2008rokuArgo hmmm... ma byc lepszy (moze i jest duzo lepszy ale narazie brak opini o nim) wart parwie 2000zl? okaze sie na wiosnekupujac teraz lepiej chyba uzywana proxime kupic na czym kolega chodzil wczesniej?
DamianosSs1 Napisano 30 Listopad 2010 Autor Napisano 30 Listopad 2010 na czym chodziłem? na wykrywaczu za 400 zł :P nie za fajnie było, dopiero co zacząłem ale mam nadzieję zostać dobrym poszukiwaczem :) jeżeli by się okazało że Argo jest dużo lepszy to chyba lepiej w niego było by zainwestować... słyszałem że proxim-y są dość ciężkie może on będzie lżejszy... ???
draven85 Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 To ta sama konstrukcja więc waga podobna. Kup używaną proximę jak najtaniej, zobacz czy pasuje Ci bo chyba jednak nie każdemu leży skoro tyle używek jest zawsze na allegro, jeśli spodoba Ci się to sprzedasz bez większej straty finansowej i kupisz Argo.Możesz zastanowić się też nad whites 5900 di pro sl.pozdrawiam
SaperDębica Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 whitsa odradzam. kolega michal123456789 mial whitsa5900 i przesiadl sie na proxime jak zaczelismy razem chodzic
melich Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 Saper poproszę o konkrety, jak white's 5900 wypadał w terenie w porównaniu do proxi i na jakie fanty, jakie kolega miał z W 5900" problemy. Interesuje mnie takie porównanie.
ahawedrim Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Witam przepraszam że się wcinam,jest szansa kupić proxime w promocji zimowej czy niema na co czekać?? Pozdrawiam
lew_1988 Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Nie wiem na forum Ps w temacie rutus argo ktos napisał,że dzwonił do rutusa i narazie zimowej promocji nie planuje tylko nie wiem czy promocji nie bedzie na argo czy proximy też.
P_iter Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 ...Kup używaną proximę jak najtaniej, zobacz czy pasuje Ci bo chyba jednak nie każdemu leży skoro tyle używek jest zawsze na allegro, jeśli spodoba Ci się to sprzedasz bez większej straty finansowej i kupisz Argo...."Używana PROxima, to koszt minimum 1000 zł. (Jakoś nie widać tych co deklarują chęć sprzedania jej za 750 zł)Dosyć drogie to przekonanie czy się spodoba, czy nie. :/ Często można gdzieś odpłatnie pożyczyć wykrywkę (także Rutusa). Może to jest wyjście. Koszt stosunkowo niewielki a nie trzeba kupować.
draven85 Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Niby dlaczego drogie? Kupujesz teraz używkę za tego tysiaka bądź mniej przy odrobinie szczęścia, jeśli Ci się nie spodoba albo zechcesz Argo to na wiosnę odsprzedaż bez straty a może nawet z zyskiem.Co do wypożyczania to, żeby poznać dobrze sprzęt zapłacisz kilka stówek pewnie bo wątpię, że w jeden dzień wszystko ogarniesz w 100 %.
Marekmoni Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Witam, proxima to kosiara na kolor ale argo głęiej ciągnie. W argo brakuje mi rozpoznania fazy posiadacze proximy wiedzą o co chodzi, pozdrawiam.
DamianosSs1 Napisano 1 Grudzień 2010 Autor Napisano 1 Grudzień 2010 czyli kolego Marekmoni posiadasz Argo??a te rozpoznanie fazy pełni ważną funkcje?? ;)
P_iter Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 :) Muchomor, widzę, że wykazałeś czujność czekisty. :)Szkoda, że tak się pośpieszyłeś ze sprzedażą proxy. Pewnie mamy jakiś wspólnych kolegów a jakby głębiej poszukać, to i rodzina się znajdzie. Sprzedałbyś wykrywkę mnie i zostałaby w rodzinie. :)
Marekmoni Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Witam, DamianosSs1 ja mam proximę a argo ma mój kolega, w ostatnią sobotę biegaliśmy razem po polach i on mówił mi że nie ma tych strzałek fazy co ja w proxi, przepraszam jak kogoś wprowadziłem w błąd. A te strzałki fazy pełnią ważną funkcje w wykrywaczu ja jestem posiadaczem proximy od 17 miesięcy i co nieco wiem o tym sprzęcie, pozdrawiam.
Marekmoni Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 muchomor wkleiłeś obrazek i jakoś nie mogę doszukać się tych strzałek wskazujących najniższą i najwyższą wartość fazy, pozdrawiam
muchomor Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 ..i tak została w rodzinie...bo wszyscy poszukiwacze to jedna wielka rodzina......czyli wszyscy za jednego i każdy za siebie :)A na poważnie ,to musiałem się pospieszyć i opchnąć,zanim dozbieram do Argo",to jeszcze trochę czasu minie,planuję zakup jakoś tak w zimę w przyszłym roku,ale co z tego wyjdzie to nie wiem,może Rutus do tego czasu wypuści dużą cewkę na militarkę,pożywiom uwidim",w każdym razie się nie martwię bo mam jeszcze 2 wykrywatory ACE-250 na drobnicę i Jabola na okopy,na razie mi starczy.
Mazow Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Kolego MarekmoniLatałeś ze swoim kolegą, który posiada Argo. Robiliście może porównania zasięgów itd.Mógłbyś napisać coś o tym.Pozdrawiam,
lew_1988 Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Ja bym wolał żeby ten kolega sam sie wypowiedział jeśli tutaj jest na forum, nie ma to jak info z pierwszej ręki.
Marekmoni Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Witam, niema go na forum a testy w polu były przeprowadzone ale tak na szybko, dla przykładu podam on sprawdzał moje sygnały parę razy i jak proxima dawał dobry sygnał, przy jednym celu argo dyskryminował a ja proximą kopnąłem cel a tam jakiś śmieć. Tej soboty ja 14 monetek on 4 ale on dopiero się uczy a ja proximę mam bardzo dobrze opanowaną chciałbym mieć w proximie zasięg argo, nowa proxima 1480zł a argo 1800zł jeden sprzęt jak i drugi na pewno wart swojej ceny, jak była by taka możliwość żeby podkręcić same zasięgi w proximie do dałbym parę stówek za taką możliwość, pozdrawiam. Marek
lis123 Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 jeżeli a argo niema strzałek fazy to ja zostaje przy proximie te strzałki to bardzo potrzebna rzecz pozwalają odróżnić złom od koloru
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.