Skocz do zawartości

Ostrzegam poszukiwaczy !!!

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

słuchaj chłopie jak to zwał to zwał - efekt jest taki jaki jest sam sobie zadałeś temat sam sobie odpowiedziałeś na moje zapytania nie odpowiedziałeś w ogóle , jak tak dalej pójdzie to wytłumaczysz że sprawcą wypadku nie był kierowca tylko silnik bo napędzał auto albo linka od gazu którą naciskał kierowca nogą co nie zmieni efektu końcowego, że słuchawki były otwarte jak pisałem a wykres z badania potwierdza że uszkodzenie powstało po obu stronach i mało tego są takie same wykresy uszkodzenia - mogły powstać tylko od używania słuchawek - czy dotarło już to do twojej mózgownicy ? czy masz może uszkodzony płat czołowy ? bo ja mam tylko uszkodzone nery słuchowe ! i nie pieprz mi więcej o moje chorobie że jest nie możliwa ! napisałem tu to aby ostrzec innych na początku napisałem -

Dla jednych będzie to temat śmieszny i błahy dla innych poważny a jeszcze inni przejdą koło tego nie zauważając go "

ty się zaliczasz do tych pierwszych /powiewa mi to czy ty w to wierzysz - są tac którym może sie to przydać -pozdro

Cyt.
Badania dowodzą, że problem niedosłuchu – inaczej zwanego głuchotą starczą dotyczy 1/5 mieszkańców naszego globu, którzy skończyli 55 lat, około 1/4 ludzi w wieku ponad 65 lat, oraz 1/3 tych, którzy skończyli 75 rok życia.

Tak powszechny problem jakiego doświadczają ludzie spowodował, że medycyna coraz więcej i dokładniej zajmuje się tym problemem i chociaż nie ma leku, który pomógłby w odzyskaniu słuchu to postępującą głuchotę można spowolnić.

- Głuchota starcza to proces, który postępuje stopniowo i z wiekiem.
- Postęp następuje równomiernie i obustronnie:
- pogarsza się słyszenie tonów o wysokiej częstotliwości,
- pojawiają się utrudnienia z tonami średniej częstotliwości,
- zaczynają się problemy ze zrozumiem mowy,
- mogą wystąpić uciążliwe szumy uszne,
- istnieje prawdopodobieństwo wystąpienia zawrotów głowy"

1/5 55 latków to mało?
1 i 5 myślnik nic Panu nie przypomina?

Na jakiej podstawie twierdzisz, że równomierne pogorszenie słuchu może być spowodowane tylko słuchawkami? Podaj mi jedno badania, przytocz jedną definicję, cokolwiek. Nie wszystko co powie Rysiek z przychodni to prawda.

A jeśli chodzi o pytanie
wiek sobie daruję ale napisz mi gdzie szukałem winnego ?"
Nie wiem ile masz lat dlatego w domyśle napisałem, że ciężko Ci się pogodzić z faktem, że człowiek z wiekiem traci to i owo. Wtedy zaczyna szukać winnych sytuacji. Słuch słabszy bo słuchawki i tv, oczy nie te bo tv itp.

Ja przytaczam konkrety. Ty poza wypowiedzią doktorka nic. Podeprzyj się jakimś konkretnym argumentem i tyle.

Super argument, taki odkrywczy.

A jeśli chodzi o uszkodzenie nerwu słuchowego to:

Uszkodzenia nerwu słuchowego mogą wywoływać też uogólnione choroby zakaźne wirusowe i bakteryjne, np. świnka, grypa, dury, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, nowotwory, gentamycyna, kanamycyna, neomycyna, wankomycyna i streptomycyna itd. itp.

Odpowiem za Pana. O ku.....
Pozdrawiam serdecznie

PS. Może źle Pan założył, że stawiam Panu diagnozę. Ja nie mam pojęcia dlaczego ma Pan walnięty słuch. Ja jedynie podważam stwierdzenie, że słuchawki niszczą słuch i że Pana uszkodzenie może być spowodowane tylko nimi.

ja to myślę - że to wszystko wina nicka...
nie dość, że huk - to jeszcze 100

a jakby silent0+ ? może sprawy by nie było...

------------------
taki los - trza się na szachy - kapcie - i bujane fotele przesiąść - mówią młodzi...

- a my emeryturkę w garść i w Bieszczadki... zadyszka, nic to... dojdziemy...

:)

pan panie znachorze Jachowicz stawia mi diagnozę cytatami z Googli kopiuje pan wszystko z Googli hehehehhe

witamy następnego specjalistę na Odkrywcy , a na moje zapytanie czy słuchawki produkują decybele nie
odpowiedział pan w ogóle :):) także zrozumiałem że produkują wiatr ! a
lekarze w poradni laryngologicznej szpitala wojewódzkiego to debile
wyniki badań i wykresy to fałszerstwo , a ja jestem kłamczuchem
:):):).

Z tego co wiem u mnie uszkodzone są nerwy słuchu trwale i w takim samym stopniu dla każdej strony co sie nie spotyka na co dzień i dla laryngologów jest niezmiernie rzadkie ,a wykresy potwierdzają to jednoznacznie !!!!!!takie uszkodzenie nie wychodzi od razu tylko po paru latach .

A jeżeli pan zachoruje na jakąś dodatkową chorobę to proszę wejść w
Google jak pan to robi i postawić sobie diagnozę :):):)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie