Witam. wiosną tego roku wybrałem się do małego lasku nad jeziorem , i tak spacerując trafiłem na gar(taki jak kiedyś gotowali bielizne)pełen jakiś materiałów , dokumentów , niestety woda musiała się jakoś dostać bo smród (po zdjęciu pokrywy) był powalający , ale ciekawość była silniejsza , i powoli (na bezdechu)wyciągałem , wszystko było zabarwione na czerwono , i w totalnym rozkładzie , największe kawałki materiału były takie jak na foto , wtedy sobie pomyślałem że to może jakiś mundur leśniczego lub coś w tym stylu ale oglądając repliki bluz maskujących (niemieckich) dochodzę do wniosku że może to była właśnie ta bluza. Dokumenty nie były wojskowe tylko cywilne jakieś księgi finanzamt z 192któregoś roku , co mnie też zmyliło . A pytanie jest takie ,czy na podstawie tej fotki można potwierdzić że to była bluza kamuflażowa?
Pytanie
explorjulek
Witam. wiosną tego roku wybrałem się do małego lasku nad jeziorem , i tak spacerując trafiłem na gar(taki jak kiedyś gotowali bielizne)pełen jakiś materiałów , dokumentów , niestety woda musiała się jakoś dostać bo smród (po zdjęciu pokrywy) był powalający , ale ciekawość była silniejsza , i powoli (na bezdechu)wyciągałem , wszystko było zabarwione na czerwono , i w totalnym rozkładzie , największe kawałki materiału były takie jak na foto , wtedy sobie pomyślałem że to może jakiś mundur leśniczego lub coś w tym stylu ale oglądając repliki bluz maskujących (niemieckich) dochodzę do wniosku że może to była właśnie ta bluza.
Dokumenty nie były wojskowe tylko cywilne jakieś księgi finanzamt z 192któregoś roku , co mnie też zmyliło .
A pytanie jest takie ,czy na podstawie tej fotki można potwierdzić że to była bluza kamuflażowa?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.