maciek422 Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 Mam do pomalowania manierkę polską i chciałbym pomalować ją oryginalnym kolorem. Czy można dostać gdzieś farbę nuta w nutę taką jak Salamandra"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Salamandra to nie tylko kolor ale i faktura. Obawiam się że farby z korkiem nie da się kupić. Dodatkowo nie wiem czy były tak malowane manierki.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Było już na forum wiele razy, poszukaj w szukajce o renowacji hełmu wz. 31. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek422 Napisano 21 Listopad 2010 Autor Share Napisano 21 Listopad 2010 Tak, manierki były malowane tą farbą ale niekoniecznie z pokruszonym korkiem.Ja mam identyczną jak ta:http://www.weu1918-1939.pl/piechota/wyposazenie/manierka_31/departament_piechoty_wyposazenie_manierka_31.htmlCyrograf15, poczytaj trochę, ja myślę o tym co piszę.GeneralRemek, odpowiadasz jak baba. Już było, może nie było, może będzie, może tak może nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Skoro Kolega jest przekonany że koń to to samo co krowa tyle że bez rogów, to na wszelki wypadek zamykam temat.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.