Skocz do zawartości
  • 0

Podobne do strzał

jacko33

Pytanie

Napisano

Witam. Dziś wpadło takie oto cudo, było tego 5 sztuk całych i 10 samych grotów(zdjęcia niebawem). Było to w drewnianej skrzyni, która niestety nie dotrwała w dobrym stanie. W dołku były też dość duże łuski i dziwne resztki pudełka(niebawem w ID)

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.milspecanchors.com/images/anchor1.gif

Może takie coś?

Avira piszczy, że strona wirusa wrzuca...

Śledzie do odciągów np anteny, siatki maskującej?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:40 21-11-2010
Napisano

Witam. Dziś wpadło takie oto cudo, było tego 5 sztuk całych i 10 samych grotów(zdjęcia niebawem). Było to w drewnianej skrzyni, która niestety nie dotrwała w dobrym stanie. W dołku były też dość duże łuski i dziwne resztki pudełka(niebawem w ID)

Napisano
kopijnik2 nie napisałeś na 100% więc jeszcze nie pobiegłem do muzeum lotnictwa z ofertą wymiany mojego hitu roku ale w drzwiach już stałem-było blisko. Czeka na ewentualne inne propozycję. PozdroJ"
Napisano
Łuski okazały się Amerykańskie 12,7x99 (.50 BMG), 1942 rok. Nie wiem czy może to coś pomóc ale może. Dodam, że w miejscu gdzie były wykopane w czasie wojny mogło być lotnisko wojskowe lub było niedaleko. J"
Napisano
Te strzało-podobne cosie" może pochodzą z konstrukcji ogrodzenia / drutów kolczastych, ostry koniec w ziemię przez kółeczko drut...
Napisano
Może to i takie cudo. Ale z drugiej strony Ruscy takie udogodnienia. Ja Ich bardziej widzę z młotkiem, gwoździem i drewnianym kołkiem. Ale może liznęli w Polsce trochę cywilizacji. Dzięki za pomoc. Jeśli wpadną nowe pomysły chętnie poczytam. J"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie