Skocz do zawartości
  • 0

tabliczka informacyjna

krzysiek-el

Pytanie

Napisano

Hochstzulassige u.Drehzahlen bei 1 Min.Kurzleistung 1,35 ata 2450u/min, 5 Min.Kurzleistung 1,25 ata 2350U/min, Dauereistung 1,05 ata 2150U/min Kraftstoff:Bleibenzin 87.oktan ,Gleiches schild im fuhrersitz gut sichtbar anbringen.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

teraz troche lepiej wyszlo,pierwsza tabliczka to jest jedna z 10 tabliczek znalezionych w jednym miejscu drugu nie daleko,jeden egzemplarz.wszystko kolo starego dworku.

Napisano
Wg. internetowych słowników (google i pons)

1)
Maksymalna .... i prędkości w:
1 min ... 2450u/min Przerywany 1,35 ata,
5 min Przerywany 1,25 ata 2350U/min,
... 1,05 ata 2150U/min
Paliwo: Benzyna ołowiowa 87 oktanów
Taka sama tarcza dobrze widoczna w kabinie (?)

Coś ewidentnie samochodowego - silnikowego

2)
Po załadowaniu (?) regulować (?) z zakładów (mechanizmu ?) () z ... nr (). Plomby bez wydruku instrukcji (?) nie odrywać.

Tu niestety nie mam pojęcia od czego mogło to by być.

Tam gdzie kropki nie znalazłem słówka tam gdzie (?) nie jestem pewien akurat tego znaczenia.

Zaznaczam że korzystałem tylko ze słowników i twojego tłumaczenia. Proponował bym jeżeli nadal cię to ciekawi dokładnie oczyścić napisy i dokładnie je przepisać lub wstawiać takie foty na których je ładnie widać (foto nr. 2 jest ieco" niewyraźne).

pozdrawiam
Sz
Napisano
Pierwsza tabliczka pochodzi od jakiegoś generatora, nie wiem co oznaczają jednostki ata", podana jest sprawność dla 1 minuty, 5 minut i pracy ciągłej przy odpowiednich obrotach. Zrób wyraźniejsze zdjęcie drugiej tabliczki.
Napisano

Hochstzulassige u.Drehzahlen bei 1 Min.Kurzleistung 1,35 ata 2450u/min, 5 Min.Kurzleistung 1,25 ata 2350U/min, Dauereistung 1,05 ata 2150U/min Kraftstoff:Bleibenzin 87.oktan ,Gleiches schild im fuhrersitz gut sichtbar anbringen.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie