darek033 Napisano 16 Listopad 2010 Autor Napisano 16 Listopad 2010 Witam koledzy.Czy może ktoś wie co to za pochwa bez sygnatury metalowa jakby do noża.Nie wiem czy wojenna czy powojenna, wyskoczyła na niemieckich pozycjach obronnych.
De Contrabando Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Mam taką samą z niemieckim nożem okopowym z I WŚ, ale używano ich też w czasie II WŚ. Były to sztylety, bardzo ostre, obosieczne.
zukuri Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 .... ano słusznie prawi mój przedmówca- niemiecki okopowy nóż ... Róznie bywało z tą obusiecnością i ostrością, ale identyfikacja trafna ...Pozdrawiam, Piotr.
zukuri Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Dwa ostatnie:http://www.bagnety.pl/niemcy/150-bagnety-zastze.htmlPozdrawiam, Piotr.
darek033 Napisano 16 Listopad 2010 Autor Napisano 16 Listopad 2010 Dziękuje koledzy z pomoc...Pozdrawiam..
Pytanie
darek033
Witam koledzy.Czy może ktoś wie co to za pochwa bez sygnatury metalowa jakby do noża.Nie wiem czy wojenna czy powojenna, wyskoczyła na niemieckich pozycjach obronnych.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.