vojtaz2 Napisano 14 Listopad 2010 Autor Napisano 14 Listopad 2010 odlana w Czechach, na polu, co myślicie? kiedyś te miejsce było polem walki.
vojtaz2 Napisano 14 Listopad 2010 Autor Napisano 14 Listopad 2010 odlana w Czechach, na polu, co myślicie? kiedyś te miejsce było polem walki.
angel-55 Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 Niee, co można myśleć o takim ulepie - to żadne upamiętnienie miejsca". Jeśli rzeczywiście było tu kiedyś jakieś starcie i byli polegli to lokalne władze powinny to uczcić w sposób ogólnie przyjęty w cywilizowanym świecie. Toto wygląda na resztkę betonu, z którą ktoś nie bardzo wiedział co zrobić i w końcu wpadł na głupi pomysł...
nomyss Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 Może ktoś z wykrywką znalazł jakieś szczątki i zdecydował się na takie upamiętnienie co by hieny się przez beton nie przedarły...
maro20 Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 albo trzech ruskich oddało w ten sposób hołd poległym ziomalom :)
vojtaz2 Napisano 14 Listopad 2010 Autor Napisano 14 Listopad 2010 :) a może to dzieciaki zainspirowani historią miasta zrobili sobie znaczek zwycięskiej armii, trzech dzieciaków i trzy inicjały? widziałem że biegają po polach z atrapami karabinów tylko że niemieckimi. A może się całkiem mylę? dzieciaki i szalunek beton? Po za tym wydaje mi się z w prostej Lini są stare zarośnięte okopy. hmmm, za tydzień będzie u mnie kumpel z Czech i się wypytamy miejscowych o co z tym chodzi
Pytanie
vojtaz2
odlana w Czechach, na polu, co myślicie? kiedyś te miejsce było polem walki.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.