Skocz do zawartości

pieczęć lakowa. Francja ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 year later...
Napisano
Znalazłem niemal identyczny tyle że kompletny, z numerem 104. Z tyłu jest napis Brevete Depose (czyli że opatentowane) i jakiś numer (47 i może jeszcze jakieś 1-2 cyfry).
Wygląda na nit, guzik? Pieczęć to nie jest bo numer 104 byłby negatywem... Widac na nim jakieś resztki srebrzenia.
Przedmiot był znaleziony na terenie stacjonowania wojsk carskich... Były też tam domy przed wojną.
  • 4 weeks later...
Napisano
Ostatnio w tym samym miejscu co pierwsza z numerem trafiła się kolejna. Tym razem z sama nazwa miejscowości wpisaną w otoku i prostym nie wykrzywionym czubkiem. Zdjęć nie wstawie z przyczyn oczywistych. :) Wszystko wskazuje na to że jest to jednak cywilne znalezisko.
Napisano
Postaraj się zrobić fotkę z takiej odległości jak leży ten katalog monet na zdjęciu wyżej.
On jest dobrze widoczny, a później po prostu w jakimś programie wytnij interesujący cię kawałek zdjęcia, w tym przypadku plomby czy pieczęci i będzie ok.
Samo się rozciągnie na cały ekran.
Ja tak robię ponieważ mój aparat też nie robi fotek z bardzo bliska tylko łapie jakieś pół metra dalej.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie