Skocz do zawartości
  • 0

Płaszcz Polski-Pytanie

Strugu2

Pytanie

Napisano

Witam.

Jaki płaszcz komunistyczny miał taki charakterystyczny element, oznaczyłem go na zdjęciu czerwoną ramką. Ciekawi mnie to gdyż przy płaszczu z takim właśnie elementem był na pagonie naszyty guzik z orłem z koroną, świadczy to o tym, że może jest to przedwojenny płaszcz wykorzystany w czasie wczesnej komuny. Wszystkie inne guziki były z orłem bez korony. Z góry dziękuję za pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jaki płaszcz komunistyczny miał taki charakterystyczny element, oznaczyłem go na zdjęciu czerwoną ramką. Ciekawi mnie to gdyż przy płaszczu z takim właśnie elementem był na pagonie naszyty guzik z orłem z koroną, świadczy to o tym, że może jest to przedwojenny płaszcz wykorzystany w czasie wczesnej komuny. Wszystkie inne guziki były z orłem bez korony. Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano
Normalne podejście, na allegro płaszcze LWP i to nawet pułkownika chodzą po 100zł. Dlatego po co miałbym brać płaszcz szeregowca do tego troche zżarty przez mole. Nie zbieram reliktów z czasów PRL więc taki płaszcz nie ma dla mnie wartości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie