jacollo Napisano 11 Listopad 2010 Autor Share Napisano 11 Listopad 2010 do wglądu ;-))http://www.policja.choszczno.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=940&Itemid=1pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Po pierwsze:Jestem za tym, żeby znalazca takich rzeczy miał obowiązek ich zgłoszenia i sprzedaży na rzecz państwa polskiego. Cena niezależnie od znaleziska wynosiłaby np. 30-50% jego wartości. Jeśli nie zostało znalezione na stanowisku archeo to państwo miałoby obowiązek zapłacić. W końcu ktoś znalazł kawał historii, która mogłaby nie zostać nigdy odnaleziona.Po drugie:Pomijając to, czego życzyłbym sobie w pkt. pierwszym, dobrze że go udupili. Bo nie dość że wygrzebał cenne rzeczy sprzed wielu wieków i ich nie zgłosił, to jeszcze w przypływie swojego mega kretynizmu sprzedaje takie rzeczy na allegro. Bogato zdobione dewocjonalia to nie guzik LWP czy boratynka lub 180 część talara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Kol jacho.czy kiedykolwiek zgłaszałes takie rzeczy?ja raz zgłosiłem..i posiedziałem na dołeczku.A teraz trwa wobec mnie totalna inwigilacja.Wiec zadaj sobie pytanie-dlaczego niektórzy tego nie zgłaszaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muchomor Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Dobrze prawisz feld,półki prawo się nie zmieni nie ma się co wyrywać,a że go udupili to sam sobie winien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Feld, zgodzę się z Tobą, ale po jakiego grzyba wystawiac na sprzedaż takie fanty, aż prosi się o zainteresowanie służb. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cacodaemon-skc Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 znajdzieś coś dziwnego i niechcesz mieć problemów to wysyłasz pocztą do najbliższego arcy muzeum lub skrywasz w najgłębszym lochu swego m4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 No fakt.Wystawienie na allegro-to juz głupota.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.