Kubaz Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 Witam!Czy ktoś z forumowiczów wie może jaki czołg przerobiono na Bridgelayer?? Wydaje mi się, że jest to podwozie z Panzer IV, względnie Stuga.. Fotka znaleziona na www.joemonster.orgPzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Bruckenpanzer IV, na podwoziu Panzer IV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaz Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 Czy to często spotykany sprzęt - bo nie spotkałem się z czołgami mostowymi w WH. Masz może namiary na jakąś literaturę na ten temat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaz Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 A jednak coś znalazłem. http://www.wwiivehicles.com/germany/tanks-medium/pzkpfw-iv-bruckenleger.aspDzięki za odpowiedź Cronos! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 To było nie często spotykane na początku wojny, podwozie było czołgowe ale różni producenci mostu.Istniała także kładka na tym podwoziu kładka bo tylko dla piechoty.Były też na podwoziu Pz2 ale to tylko pojedyncze sztukiTo zdjęcie jest z prób są jeszcze inne wojenne zdjęcia ale samego nosiciela bez mostu./takie znam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.