canoe Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie!Chciałbym dołączyć do grona poszukiwacz:-) i zastanawiam się właśnie nad wyborem wykrywacza do 1500 zl.Pod uwagę biorę - Tesoro Cibola, Rutus Proxima, Delta 4000 i jestem otwarty na inne propozycję.Interesuje mnie raczej drobnica - monety,klamry, guzki, odznaki, gruba militarka mniej.Jaki wykrywacz kupić? Tyle już czytałem, ale im więcej czytam, tym bardziej kiełbasi mi się w głowie.Podoba mi się Delta 4000, dają 2 cewki (w tym DD), ale ta częstotliwość (7,8kHz)średnio mi do monet pasuje (może się myle).Będe głównie działał w na terenach Pomorza Gdańskiego, częściowo w lasach.Proszę szanownych Kolegów o pomoc w podjęciu decyzji.Pozdrawiam, Canoe
majos Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 powiem tak ponieważ sezon powoli sie kończy moze warto poczekać na styczeń luty wtedy za te pieniądze kupisz coś lepszego
Potrek Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Witaj też poszukuje sprzętu w tej cenie ja zastanawiłem sie nad Rutusem PROxima lub uzywanym Fisherem F5. Może ktos wypowie sie na temat ktory bardziej uniwersalny.
VanWorden Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Cibola to tpowy drobnicowiec, więc jeśli będziesz chodził trochę po lasach za militarką to z listy bardziej polecam Ci Proximę.PozdrawiamVW
Enders Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 A myślałeś nad EURO Ace? Jeżeli ma być typowy do drobnicy, może także XP ADX 150 ;) Pozdrawiam!
rusal007 Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Witam! Proxima jest łatwa dla kogos kto juz biegał troche z innym wykrywaczem i ma troszke kilometrów w nogach i kilka decybeli w uszach. Najlepszy na początek jest ACE moim zdaniem. Prosty, intuicyjny, tani. Niestety nie wiem za duzo o nowym Euro ACE. Moze ktos rozwinie jego temat?
draven85 Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Skoro teren Pomorza Gdańskiego" to bez problemu znajdziesz kogoś zarówno z Tesoro jak i z Rutusem, umów się i zobacz który bardziej Ci podpasuje. Skoro mówisz , że gruba militarka za bardzo Cię nie interesuje to moim zdaniem spokojnie bierz Cibolę. Nad Ace w ogóle się nie zastanawiaj skoro masz 1500 zł bo i tak będziesz chciał go zmienić szybko. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.