tominml Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 Albo raczej to co z niego zostalo, tabliczka znamionowa zniszczona, moze ktos wie od jakiego pojazdu mogl byc?pozdrawiam
zainak Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 Jest to jedna z kilku wersji silników ( zwiększanie pojemności i mocy ) stosowanych do Cytrynki 2CV. Następcą 2CV był Citroen Ami który też przejął ten sam motor.Na fotce nr 1 jest silnik w położeniu w jakim mocowano do auta, na dole jest miska olejowa która stanowi jednolity odlew wraz z blokiem silnika.
tominml Napisano 11 Listopad 2010 Autor Napisano 11 Listopad 2010 Wielkie dzieki za odp, a orientujesz sie moze w jakich latach byl zakladany?nic nie wyszlo poza tym, byl wrzucony w malej jaskini u znajomego we Fr, pozdrawiam
psychotata Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 motocykl odpada na 100%... za duże koło zamachowe... wyszły jeszcze jakieś części obok tego silnika? może pomóc... Zdrów!
zainak Napisano 11 Listopad 2010 Napisano 11 Listopad 2010 No niestety tu Ci więcej nie pomogę. Nie wiadomo jaką pojemność miał ten silniczek. Producent pakował w to autko silniki o poj. 0,4 i 0,6 litra oraz o kilku wariantach mocy.Spróbuj na Forum Citroena, tam coś chłopaki zaradzą. Pozdr.
psychotata Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 nad kołem zamachowym na 3 zdjęciu jest jakieś logo, czy mi się wydaję ?
tominml Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 Albo raczej to co z niego zostalo, tabliczka znamionowa zniszczona, moze ktos wie od jakiego pojazdu mogl byc?pozdrawiam
esterendensen Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 Co prawda dwucylindrowy,ale na pewno nie motocyklowy...
psychotata Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 2CV odpada... inna konstrukcja...http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=63397
andzy Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 pierwsza moja mysla tez jest garb"... ale sprawdz to dokladnie bo nie jestem specjalista od silnikow
tominml Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 znalazlem jakies bicia i chyba citroen...nic dziwnego bo znalazlem go w jaskini we Francji:)
tominml Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 jaskinia 2x2 m ale zawsze:) pozdrawiam
Pytanie
tominml
Albo raczej to co z niego zostalo, tabliczka znamionowa zniszczona, moze ktos wie od jakiego pojazdu mogl byc?pozdrawiam
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.