Skocz do zawartości

ładowarka i akumulatorki do Fishera f2

danielka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A więc ładowałem pojedynczo tylko w porcie A.Nic nie migało, ładowało po 3,4 h każdą, wkładamdo wykrywacza i znów pochodził 5 min.Krew mnie zalewa już.Wkładam do poru B, żeby rozładowało i nie reaguje w obydwu przypadkach.Pali się przez sekundę żółta dioda i przełącza się na czerwoną.Oznaczyłem sobie aku i włożyłem obydwa, żeby ładowały się cały dzień i całą noc.Patrzę, a jeden port miga.Zamieniłem porty i zaczął drugi migać.Dzieje się tak w przypadku 1 aku.Mimo to od 16 siedzą w ładowarce i cały czas miga.Zamierzam zostawić na całą noc, bo już innego wyjścia nie widzę.
  • Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Napisałem do dystrybutora z tym problemem, obawiam się że aku ma dużą rezystancje wewnętrzną i ładowarka nie może zainicjować procesu ładowania aku.
jeśli masz jakąś inna łądowarkę do 6F22 to zapakuj ten niepweny akumulatorek niech go tam spróbuje doładować, jak nie to zostaje reklamacja....
Dajmy mu ostatnią szansę:
jeśli proces ładowania w porcie A odbywa się prawidłowo i ten niepewny też się ładuje ( sygnalizuje to dioda czerwona światłem ciągłym) po czym kończy proces ładowaia po 3-4 godzinach ( światło ciągłe zielone) to w tym stanie pozostaw ten akumulatorek przez całą dobę. jak się doładuje to go znowu na rozładowanie.
Jak taka operacja nie poprawi sprawności ogniwa to z czystym sumieniem do reklamacji.
Jak m i odpiszą na temat ładowarki to dam znać.
Napisano
Kiedyś w F2 miałem taki przypadek, z tym że miałem zwykłe baterie 9V na których wykrywacz działał 3-5 minut po czym włożyłem alkaliczne i chodził normalnie. Nie były to akumulatorki.
Napisano
fuks, a więc zrobiłem, jak kazałeś.Po pierwsze, wsadziłem obydwa aku do ładowania (już wyładowane) jedna dioda zaczęła migać, to wyciągnąłem i włożyłem jeszcze raz.Zadziałało.Obydwie diody na czerwono, po 3-4 godzinach na zielono i zostawiłem na całą noc, czyli ładowany się jakieś 16 h.Wkładam do wykrywacza, 5 min i koniec.Po drugie, naładowałem baterie, diody na czerwono i dałem od razu do rozładowania.Włożyłem pierwszą.Dioda zapala się na żółto, po czym zaczyna migać na czerwono.Zostawiam na 2 h, wracam i to samo.Wkładam drugą, zapala się żółta diodia i po minucie świeci już na czerwono.Tak szybko rozładowało?
Niestety innej ładowarki nie udało mi się załatwić.Fuks, jak już Cię tak wykorzystuje,ale to dlatego, że Twoja wiedza w temacie jest duża, to co byś zrobił teraz? ładować się w nowe aku, czy nowy akumulator? Gwarancja raczej nie wchodzi w grę, bo nie mam paragonu na akumulatorki ... Od razu dziękuje Ci z góry za pomoc
Napisano
MłodyPolska ja aby upewnić się co w końcu jest złe aku czy ładowarka a miałem takie same problemy dokładnie takie same...jak ty,kupiłem komplet nowych aku i nie żadnych firmowych tylko zwykłych Troników z Lidla i ładowarka tylko raz poprawnie je naładowała drugi raz zachowywała się jak twoja a w szczególności jeden ze slotów.Mam już trzecią ładowarkę z tej firmy jak na razie działa bez zarzutów cały czas na tych samych aku czyli Tronic,mam dwie pary używam je w BH 2200 także mamy podobne wykrywki i nie mogę nic złego o nich powiedzieć,ganiam na jednej parze spokojnie 10 h i nawet jedna kreska z pojemności nie spadnie,nigdy nie sprawdzałem ile max na nich chodzić bo zawsze po powrocie są doładowywane do następnego wyjścia.Ostatnio były po 13 zł za sztukę 200 mAh,mam także Energizery 175 mAh i może to dziwne ale Tronici biją je na potęgę....może że trafiłem na podróbki....
Napisano

Załatwiłem ładowarkę Vipow CR609 i ładuje po jednej baterii.Zobaczymy.Barbarossa, to te aku, co wkleiłem? jak tak, to widzę, że w asortymencie lidla za 15 zł hula, więc się chyba skuszę.Dam znać wieczorem, co tam z tego wynikło, ale Barbarossa mnie zaciekawiłeś osiągami" tych troników.Fuks, możliwe?

Napisano
Tak dokładnie te,zmieniły trochę szatę i teraz są ciut mniejsze ale to i lepiej bo łatwiej się je wkłada i wyjmuje z wykrywki. Ja mam jeden komplet w starszej szacie i drugi taki jak pokazałeś na zdjęciu.Jeśli ta ładowarka którą mam czyli MW 6288 znowu odmówi posłuszeństwa a już nie jest na gwarancji kupuję do aku także ładowarkę Tronic z Lidla.Mam nadzieje że będzie tak dobrze się spisywała jak akumulatorki....
Napisano
tak mogą być w miarę zachowane parametry produktów tronic pisałem już o produktach lidla.
O ładowarce Rapid z lidla tez pisałem - o ograniczeniach w łądowaniu też.
A teraz najciekawsze:
dystrybutor emosa -Baltrade (opiekun produktu) oficjalnie nie wie o co chodzi z tym miganiem i kaze mi przetestować łądowarke na innym aku:)
W przyszłym tyg jeszcze raz im się przypomnę...
Napisano
hahaha, ale jaja.Naładowałem aku tymi vipowem i elegancko chodzą.Niestety cały czas świeci się na czerwono, więc ładuje po prostu całą noc.Nie przeładują" się? nie wiem, czy to w ogóle jest możliwe, ale martwi mnie nie pokazywanie stanu naładowania zieloną diodą.I ciekawostka.Wstawiłem te naładowane aku vipowem do emosa do rozładowania i ROZŁADOWUJE normalnie.Poczekam aż się rozładuje jednak z nich do końca i spróbuje teraz podładować je emosem.
Napisano
fuks, także ostatni post, żeby już nie męczyć.Po ładowaniu vipowem elegancko chodziło.Wsadziłem do rozładowania emosem, rozładowało elegancko.Wsadziłem do emosa na ładowanie, 4-5 h i naładowane z krótkim podtrzymaniem.Nie działają.Emos do śmietnika.Jeśli czytam, że nie tylko ja mam takie przypadki, to ładowarka niestety nadaje się do lamusa.Fuks, po stokroć dzięki za pomoc ;)
Napisano
Przynajmniej aku nowych nie musisz kupować:)
Sztuka jest sztuka, moja ładowarka działa (puki co:))
Znaczy , że do lidla trzeba się udać na zakupy....
Napisano
Ładowarkę Emos można polecić.......ale najgorszemu wrogowi. Ogólnie działają do trzech ładowań po czym głupieją z tymi diodami ładowarka ostatnio po włączeniu do kontaktu świeciła na czerwono że ładuje aku.......tylko że w żadnym slocie nie było aku co za złooomm a to już trzecia ładoarka. Jutro kupuję ładowarkę Tronic szkoda czasu na zabawę z Emosem z wkładaniem do gniazdka z przekładaniem w koło aku itd....
Napisano
Jestem podobnego zdania.Dla potwierdzenia daje filmik z diodami http://www.youtube.com/watch?v=TLydSRwAtyc
barbarossa, prosiłbym Cię o wysłanie na PW na jaką ładowarkę się przymierzasz z tego tronica.Ja wypróbuje te aku, bo 30 zł za dwa, to nie duże pieniądze, a jako zapasówki na dłuższe wypady w sam raz.
  • 4 weeks later...
Napisano
według opiekuna produktu migająca czerwona dioda sygnalizuje uszkodzone ogniwo.... Tyle odpowiedzi-żadnych parametrów.
MłodyPolska a jak ten akumulatorek się teraz sprawuje??
Napisano
http://www.conrad.pl/Akumulator-Li-Ion-Conrad-Energy-9V,-7,2V,-500-mAh.htm?websale7=conrad&pi=251292&Ctx=%7Bver%2F7%2Fver%7D%7Bst%2F3ec%2Fst%7D%7Bcmd%2F0%2Fcmd%7D%7Bm%2Fwebsale%2Fm%7D%7Bs%2Fco

A co myślicie o tych akumulatorach ?
Napisano
http://www.conrad.pl/Akumulator-Li-Ion-Conrad-Energy-9V,-7,2V,-500-mAh.htm?websale7=conrad&pi=251292

twój link nie idzie
A co do tych aku ciekawa sprawa ale napięcie znamionowe 7.2V może być za niskie do prawidłowej pracy wykrywacza przy długiej eksploatacji.
Napięcie dwóch wewnętrznych ogniw to max 8.4V .Na wypadzik 2-3 godz np do fishera F2/4 wystarczy. Tesoro też powinien to jakoś znieść.
Aha i potrzebna jest specjalna ładowarka do li-ion
http://www.conrad.pl/%C5%81adowarka-mikroprocesorowa-Voltcraft-VC209-Li,-do-akumulator%C3%B3w-9V.htm?websale7=conrad&pi=200009&Ctx={ver/7/ver}{st/3ec/st}{cmd/0/cmd}{m/websale/m}{s/conrad/s}{l/01-aa/l}{sf/<s1>200009</s1>/sf}{p1/01cafad5aa6937dfe4ca77e91b06a3c0/p1}{md5/e08fc78bb774c53af64e0e794764322a/md5}
I batrochę dużo.
Napisano
Witam,

Chodze z Omega 8000, aku wystarcza mi na 4-5 wypadow kilkogodzinnych,

polecam ten zestaw, czas ładowania okolo 5 godzin.

pozdrawiam

http://allegro.pl/akumulatorek-6f22-6lr61-9v-gp-8-4v-200mah-lodz-bto-i3620176801.html

http://allegro.pl/ladowarka-6288-do-akumulatorkow-9v-6f22-olsztyn-i3653650818.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie