adrian29 Napisano 6 Listopad 2010 Autor Napisano 6 Listopad 2010 Witam,Dzisiaj trafiło mi się takie oto sreberko. Będę wdzięczny za pomoc przy ID.
tyfus Napisano 6 Listopad 2010 Napisano 6 Listopad 2010 http://www.odkrywca.pl/uwaga-prosze-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-dzial-monetyguzikimedalepieczeci-i-inne-,658082.html#658082
adrian29 Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 Przesyłam inne zdjęcie monety. Będę wdzięczny za propozycję. Moneta znaleziona w okolicy Wąchocka.
sigis3 Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Jaka średnica? Wygląda na pozostałości po jakimś szelągu(szwedzkim?) z Rygi (herb skrzyżowane klucze i krzyżyk nad nimi), XVII w.
sigis3 Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Średnica potwierdza moje przypuszczenia, pooglądaj szelągi ryskie na WCN, Allegro, itp., może znajdziesz jakieś konkretniejsze podobieństwa, bo w tym stanie, na podstawie rewersu to raczej zgadywanka. Teoretycznie może to być coś od Batorego przez Zygmunta III Wazę po Szwedów (te są najpopularniejsze, ale mają liche srebro). Pozdrawiam
adrian29 Napisano 9 Listopad 2010 Autor Napisano 9 Listopad 2010 Bardzo dziękuję. Rzeczywiście się zgadza. Pełen profesjonalizm.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.