Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecki pojemniczek

Sailer

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie no bez jaj :]]] - ogonbar12 miałeś do czynienia z takowym??? :] Ja miałem nie raz i powiem Ci, że pojemniczek nie leżał nawet obok granatu od garłacza :] Wymiary pojemniczka to ok.5 cm długości i średnica ok 1,5cm.

PozdrO
Napisano
dla mnie zbiorniczek na benzynę do zapalniczki [wsuwany do obudowy gdzie była cała reszta] tylko otwór czegoś duży. Ale dolny kapselek z radełkiem i napisami to pasuje pod zapalniczki, mam kilka podobnych gdzieś. Obstawiał bym zapalniczkę.
Napisano
Hmmm...taka była pierwsza myśl, ale nie ma żadnego pokrętła do krzesania iskry. rozkręca się na dwie części (nie otwierałem) w środku coś lata, jak by tulejka. Możliwe że zapalar, następnym razem cykne lepsze foty.

-pZDr-
Napisano

Pokrętło krzesające ogień i knot mogłyby być w pokrywce której brakuje od góry (coś w tym stylu jak na focie - tam gdzie gwint powinno być kółeczko z pokrętłem a obok knot).
O ile to twoje zapalniczka oczywiście :)

Napisano
Wygląda trochę jak mała latarka chociaż takiej wielkosci w tamtych czasach chyba nie było, no ale w końcu to patent" :)

Po za tym nazewnictwo germany" używano chyba już po wojnie.

PS. Zostawiasz takie fanty w dołku ?
Napisano
Po za tym nazewnictwo "germany używano chyba już po wojnie."...nom właśnie nie :] Pytasz czy zostawiam takie fanty w dołku? A no zostawiam, na wszelki wypadek :]]]

-PzdR-

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie