chudy.onyx Napisano 25 Październik 2010 Autor Napisano 25 Październik 2010 Witam proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tych podkładek mocowania felgi. Już je gdzieś widziałem ale nie mogę sobie przypomnieć. Mają jeszcze maskowanie zimowe na sobie. Obok znalazłem jeszcze dekielek łożyska piasty koła.
chudy.onyx Napisano 25 Październik 2010 Autor Napisano 25 Październik 2010 Widoczne znakowanie 58T 20M.
chudy.onyx Napisano 25 Październik 2010 Autor Napisano 25 Październik 2010 Dzięki. No podobne tylko co one robiły w takim miejscu?? I jeszcze ta biała farba? A może była jakaś ciężarówka z podobnymi kołami?
GMC Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 Stary Kamaz także miał takie podkładki.
vojtaz2 Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 Witaj, ja kiedyś wykopałem elementy felgi do Flak 88 i były takie same elementy jak na twoich fotkach, po za tym chyba i inne ciężarówki niemieckie posiadały takie felgi, np jak się nie mylę sdkfz 7.
vojtaz2 Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=668013 o proszę znalazłem wątek, pozdrawiam
HD1940 Napisano 26 Październik 2010 Napisano 26 Październik 2010 W samochodach ciężarowych, w odróżnieniu od osobowych, stosowało się powszechnie felgi dzielone, dzięki którym łatwiej było zamontować oponę. Po jej nałożeniu na zewnątrz nakładało się pierścień oporowy, który łączył się z głównym korpusem felgi właśnie takimi jak znalezione przez ciebie podkładkami, albo sprężystym pierścieniem. Ten sam sposób mocowania stosowano w wielu sprzętach (armaty, ciągniki, przyczepy itp) w których koła miały duże rozmiary.
chudy.onyx Napisano 26 Październik 2010 Autor Napisano 26 Październik 2010 Dzięki wielkie z tym flakiem to by się zgadzało stał tam 10,5 flak 38. Poza tym wykopałem tam też tarczę wskazującą zasięg pocisku względem wychylenia.
Pytanie
chudy.onyx
Witam proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tych podkładek mocowania felgi. Już je gdzieś widziałem ale nie mogę sobie przypomnieć. Mają jeszcze maskowanie zimowe na sobie. Obok znalazłem jeszcze dekielek łożyska piasty koła.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.