Skocz do zawartości
  • 0

Polski nieśmiertelnik.

max77

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie da się tego stwierdzić. Musiałbyś znać przebieg służby tego żołnierza w 1939 roku. Na polskich nieśmiertelnikach nie zamieszczano informacji o jednostkach choć znane są nieliczne wyjątki. Ponadto wybity czcionką niezgodną z warunkami technicznymi.
Napisano
Co do dokładnej lokalizacji to jakiś kilometr od Bryzgowa w stronę Ruskiego Brodu. Nieśmiertelnik znaleziony w drodze , a kolega znalazł parę metrów dalej polskie przedwojenne 5 groszówki.Ja pochodzę z pod Końskich i zawsze miałem problem z wyjazdem na RB bo ta walka z roślinnościom mnie zniechęcała.
Napisano
Chełm to tylko miejsce PKU lub RKU i ma niewiele wspólnego z jednostkami stacjonującymi w tym mieście. Łączenie tych rzeczy jest błędne. To tylko miejsce pierwszej rejestracji poborowego wpisywane między innymi do książeczki wojskowej, potem mógł trafić do jakiejkolwiek jednostki.
Napisano
A może inaczej które jednostki polskie w 39r. mogły przez tamtą okolicę maszerować. I jeszcze co mogło się tam rozbrajać w 39r.
Napisano
A może inaczej które jednostki polskie w 39r. mogły przez tamtą okolicę maszerować. I jeszcze co mogło się tam rozbrajać w 39r.
Napisano
A jeszcze jedno pytanie Kto chodził i Co znalazł w ok. Piekła. Jest to pytanie retoryczne czy wyszły z tej okolicy jakieś fanty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie