Skocz do zawartości

Kolejna zagadka morska

mac

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 295
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Rozwiązanie zagadki jest na fotce.Brawo panowie za szybkość
i skuteczność. Jeżeli pozwolicie będę miał jeszcze jedna zagadkę związaną z I wojną na morzu.

Napisano
Sle Sławku, w czym rzecz chyba nie w napisie na kole SMS Nassau,
pozdrawiam
mac
P.S.
Fajnie że pszysyłacie zagadki :)))))
Napisano
Mysle ze to U35 /1WS/a samolot to FF29 lub F33
Napisano
Wedłóg mnie hydroplan jest ustawiony prostopadle do toru okrętu co nie oznacza że jest platformą startową, okręt jest typu II A. To na razie wszystko co mogę powiedzieć.
Pozdrawiam
mac
Napisano
do osi toru okrętu, tak miało być, start miał następować poprzez zanużenie części dziobowej, który Nr. typu II A ciężko mi powiedzieć
Napisano
A co panowie mysla o U 12 /Bo piersze pruby podejmowane byly wlasnie przez dowodce tego okretu por.Fortsmana oraz przez pilota ppor.von Arnaud/
Napisano
Ok.Panowie, ciekawa dyskusja tylko śmiem zauważyć że na zdjęciu jest ewidentnie typ II A, a U-12 jest typu B no chyba że zdjęli mu armatę.
Pozdrawiam
mac
Napisano
Zdjecie pochodzi z okresu pierszwj wojny swiatowej
Napisano
Dobre pytanie Gorbi" -myślę że fotki są z okresu 1912-1919
żadna nie jest podpisana ,przepraszam Mac" ale sam nie mam pewności co to za okręt i jakiej klasy .
Napisano
Budowa kiosku tego okretu,samolot /oznaczenie na stateczniku/Pierwsza wojna jak nic.
Okrety podwodne w pierwszym okresie wojny byly dosyc zrorznicowane w swojej budowie.
Napisano
Literka L-oznaczla ze sterowiec nalezal do marynarki a z tego co pamietam L11 bral udzial w nalotach na Anglie. Niestety w tej chwili nie mam pod reka wiekszych danych o nim.Mysle ze wszystkie trzy zdjeci pochodza z pierszego okresu wojny 1914-15.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie