s_boj Napisano 20 Październik 2010 Autor Napisano 20 Październik 2010 Pamiątka rodzinna. Radziecki, firmy Boctok. Mam pytanie - czy ma jakąś wartość poza sentymentalną i czy to popularny model?
s_boj Napisano 20 Październik 2010 Autor Napisano 20 Październik 2010 Przepraszam za jakość zdjęcia, ale obecnie nie dysponuję aparatem i użyłem skanera. Coś tam jednak na nim widać.
s_boj Napisano 20 Październik 2010 Autor Napisano 20 Październik 2010 A, i prosiłbym o rozszyfrowanie napisów z tyłu, gdyż nie znam rosyjskiego.
Vorax Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Lata 60te radziecki Wostok popularny model.Napis z tylu oznacza balans przeciwwstrzasowyPozdrawiamVorax
Vorax Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 W zwiazku z ograniczenaimi w identyfikacji http://odkrywca.pl/identyfikacja-dla-allegro-,678247.html#678247Oswiadczam iz koncze identyfikacje na tym forum i to byla moja ostatnia publiczna identyfikacja.Kazda kolejna bedzie mozliwa tylko poprzez priva na emailPozdrawiam Vorax
s_boj Napisano 20 Październik 2010 Autor Napisano 20 Październik 2010 Vorax, podzielam Twoje poglądy i szanuję decyzję. Ja także uważam, że każdy ma prawo poprosić o identyfikację posiadanych przez siebie przedmiotów i liczyć na bezinteresowną pomoc. Co potem zrobi ze zidentyfikowanym przedmiotem, to czy go komuś sprzeda, albo odda jest już jego prywatną sprawą. Mimo wszystko uważam jednak, że jeżeli ktoś powinien zrezygnować z udzielania pomocy przy identyfikacji, to raczej ci, którym nie po nosie, że z trudem i mozołem zidentyfikowany przez nich przedmiot ląduje potem z dokładnym opisem na allegro. Dla mnie osobiście byłaby to osobista satysfakcja, że mogłem komuś pomóc. P.S. Bardzo dziękuję za identyfikację zegarka, który jednak pozostanie w rodzinie :)
Vorax Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 s_boj ja zegarkami zajmuje sie 17 lat o mozole zdobywania wiedzy nie musisz mi mowic.Moze to duzo moze malo.Wiedza ktora posiadam jest mysle dosc spora,niedawno prostowalem" pewnego bieglego rzeczoznawce jednego z najlepszych w kraju i za granica ktory jak sie okazalo setkom osob wydawal bledne i szkodliwe dla nich ekspertyzy lacznie z blednym szacowaniem wartosci.Spowodowane to bylo brakiem jego wiedzy.Ja chce miec wolnosc w pomaganiu i taki jestem ze moge pomoc takze handlarzom czy osobom potrzebujacym pieniadze-nie przeszkadza mi to.Przeszkadza mi natomiast jak ktos probuje mi narzucac swoja wole co moge a co nie.Forum identyfikacji zamienilo sie w forum sledcze rodem z dawnego systemu.Mnie taka forma nie odpowiada dlatego daje sobie spokoj.Ciesze sie ze mozesz sobie zostawic ten zegarek i zycze abys nigdy go nie musial sprzedac.Pozdrawiam Vorax
Cowboys From Hell Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Szkoda że odchodzisz ,bo mi kiedyś też pomogłeś w identyfikacji za co bardzo dziękuję ,ale może jeszcze się zastanowisz i zostaniesz ? :)
Vorax Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Cowboys From HellPrzykro mi ale nie zostane.Tzn konta nie usuwam zawsze mozna sie do mnie odezwac na priv w celu identyfikacji zegarka-chetnie pomoge.Natomiast to jest ostatni watek w ktorym sie udzielam publicznie.
Pytanie
s_boj
Pamiątka rodzinna. Radziecki, firmy Boctok. Mam pytanie - czy ma jakąś wartość poza sentymentalną i czy to popularny model?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.