samter Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 U mnie" na złomie pełno platerów - głównie sztućce, czasem coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Teraz cienizna,zasypało śniegiem to i ludzie nie wożą.Najlepsze fanty są od rolników ale kto w śniegu będzie grzebał. Teraz to kolorowe noszą,z mosiądzów można ciekawe fanty wyciągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnLJA Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Ja pantery ze złomu nie wygrzebałem ;-) ale ostatnio udało mi sie pozyskać dwie puszki po maskach przeciwgazowych, niemiecką oraz polską. Ich stan nie jest może rewelacyjny, ale zawsze to jakieś nowe fanty w kolekcji w dodatku za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grinch20 Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Dobre sa stare dzikie wyspika tez mozna trafic cos ciekawego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Zgadza się,ale jak dokopiesz się do śmieci wczesno-powojennych to różny syf można trafić z granatami bez zawleczek włącznie. Na takich dzikich hasiokach trzeba uważać na igły po zastrzykach,mój znajomy się dziabnął taką igłą i jakiejś zarazy się nabawił .pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Cobra10225 a krasnoludki też widziałeś ? Sory ale takie bajki bez sensu to na forum pisarskim albo załóż se blog typu emo martynka". Jeżeli chodzi o złomowiska to czasem za niską cenę można coś ciekawego trafić a czasem na odwrót, za podziurawioną jak sito menażkę M31 chciał ode mnie złomiarz 50zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 Jak do mnie przychodzą chłopaki za fantami a mam dwa lub więcej takich samych to wolę się z nimi wymienić ale nawet jak nie mają na co to biorę tylko za złom . Nie zdzieram bo wiem że młodzi kasy nie mają w nadmiarze a pamiętam też jak sam zaczynałem z niewielkim funduszem. U mnie za menażkę dałbyś zeta za złom i twoja.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 a niestety na moim złomie zmienił się właściciel i już nie da się dogadać z facetem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 Na złomowisku w lipcu znalazłem bagnet, myślę że I wojenny, jeszcze nie identyfikowałem. Kupiłem za 30 złotych, zbiłem z 50 złotych, myślę że opłacało się. Rączka niestety ''robiona'', ale pozostałość nie skorodowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 19 Grudzień 2010 Share Napisano 19 Grudzień 2010 Oczywiście głownia oraz okładzina bakelitowa/drewniana. A nie rączka, przepraszam.. te zmęczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Za 30 to pewnie że się opłaciło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Takie łuski się dziś trafiły w złomie ,do tego parę kulek i ...no właśníe co to duże to nie wiem ale nazwa jakaś znajoma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Wie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Ciekawe kalibry i bicia. Polskie,niemieckie i ze dwie od mośka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezar WW II Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 echh ja na złomowisku trafiłem kiedyś tylko wiadro amunicji do flaka której nie wziąłem z wiadomych powodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Kolego karabin a w czym te łuski leżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Jakaś tacka rodem z ZSRR,nic szczególnego,z tylca pisze MET. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_49 Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Kolego karabin, D.R.G.M to niemiecki urząd patentowy, zrób więcej fot i wstaw na id, a coś sie wykombinuje. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Dzięki,już wrzuciłem na id. ,wedle mnie to jakaś karbidka,ale zobaczymy co koledzy powiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Witam.Śnieg już zjechał więc możecie udać się na złomowiska. Owocnego szabrowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 A co to,po złomach nikt nie łazi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Ludziska! Złomy to kopalnia fantów różnorakich a w tym wątku grobowa cisza. Nie wstydzić się,pokazywać coście uratowali przed przetopem w hucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Tak na zachętę:),takiego oto artefakta w postaci MG-151,wytaszczył pewien jegomość ze złomowiska na Górnym Śląsku.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 coś tam niekiedy się znajdziepozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 No proszę,jaki zegar się trafił i to pewnie w przyzwoitej cenie:)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.