pattern1937 Napisano 18 Październik 2010 Autor Napisano 18 Październik 2010 Witam!W najbliższym czasie chce zaopatrzyć się w nowy wykrywacz. Dotychczas chodziłem z Jablem oraz Ace 150. W zasadzie interesuje mnie wszystko od drobnicy po militarkę, lecz nowy detektor chciałbym kupić z dużym naciskiem na drobnice. Mogę przeznaczyć ok. 1100-1200 zł, nowy/używany to raczej nie ma znaczenia, oby był jeszcze na gwarancji. Od wykrywacza wymagam łatwości w obsłudze oraz dobrych zasięgów" i dyskryminacji (w tej klasie cenowej). Zastanawiałem się nad paroma wykrywkami m. in. Fisher F4/F5, Prizm IV/5G, Delta 4000. Może Wy doradzicie mi nad innymi wykrywkami, wszelkie propozycje mile widziane. Chodzi mi o to żeby kupić wykrywacz dobry w swojej klasie cenowej. Mam jeszcze jedno pytanie jak się ma różnica zasięgów pomiędzy w/w wykrywkami, a Ace 250?Pozdrawiam!
Cpt.Nemo Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 Trudno Ci bedzie znalezc kogos, kto mial te wszystkie wykrywki :(Zbyt sa podobne i zblizone.
erwis1995 Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 ja mam fishera f4 i według mnie jest zajebisty sprzęcik na militarkę itp
pattern1937 Napisano 18 Październik 2010 Autor Napisano 18 Październik 2010 Tylko czy jest sens zmiany z Ace 150 na F4? Ace 150 i 250 mają zbliżone zasięgi, a 250 jest porównywalna z F4.
jacho Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 Nosz do cholery. Przestańcie porównywać 250 do wszystkich innych wykrywaczy. Chrzanić zasięg, nie tylko to się liczy. Fisher F70 w powietrzu ma podobny zasięg Kanarka 250. Ale czy to pozwala stawiać te wykrywacze na równi?Pomiędzy 250 a F4 też jest przepaść. Pomijając zasięgi trzeba powiedzieć o tym że 250 przy F4 to poprostu muł, którego identyfikacja lata po całej skali, bez możliwości wyzerowania gleby, z bardzo ograniczoną identyfikacją (segmentowa vs cyfrowa), cewką eliptyczną vs DD, nieporównywalnie gorszą dyskryminacją, beznadziejnym w stosunku do F4 czasem regeneracji i cewką, z którą bez osłony można pochodzić do pierwszego wystającego kamienia.Kanarek to świetny sprzęt na początek z doskonałym stosunkiem jakości do ceny. No ale bez przesady! Wg mnie F4 w tych samych warunkach i tej samej miejscówce zaoszczędzi kopania przedmiotów nieporządanych, sięgnie głębiej przy nawet średniej mineralizacji gleby a w zaśmieconym terenie zostawi G250 daleko w tyle.Ile daje sama cewka DD możesz poczytać tutajhttp://metaldetectingworld.com/metal_detector_search_coils.shtml20 stron informacji o cewkach w bardzo przystępnej formie.Pozdrawiam
Cpt.Nemo Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 jacho Ile daje sama cewka DD możesz poczytać tutaj"A co Ci przeszkadza w założyć cewkę DD do ACE ?Ja w GTP1350 chodze raz z DD raz ze zwykla i porazajacej roznicy nie widze, jest glebiej ale bez szalenstwa, no moze na zasolonych gruntach, ale takich u mnie nie ma.Zreszta nowe ACE juz jest tylko z cewka DD i nie wiem czy to lepiej ? Mam mieszane uczucia :)
jacho Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 Nic mi nie przeszkadza. Poza faktem że jej nie ma jeśli jej sobie nie dokupisz. Tylko wtedy za 250 płacisz prawie jak za F4, który ma dodatkowo wiele innych zalet.Widzę, że dyskusja nie ma sensu bo 150/250 zawsze będzie prawie taki sam jak wszystkie inne i nie ma co przepłacać.
małrer Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 ace 250 tak jak pisałem w innych postach jest przereklamowany i wywyszszony na piedestale zawsze będą go porównywac z innymi wykrywkami ograniczyli się tylko do kanarka i to ich problem a przecie inne drorzsze nie znaczy gorsze pozdro
Cpt.Nemo Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 Wituśograniczyli się tylko do kanarka i to ich problem a przecie inne drorzsze nie znaczy gorsze "Nic nie rozumiem ? Co Ty tam bredzisz ? Ja mam od zimy inny drozszy co nie zmienia faktu ze doceniam ACE 250. Bo niby czemu mialbym nie doceniac tego co jest fajne i dobre ?
pattern1937 Napisano 19 Październik 2010 Autor Napisano 19 Październik 2010 Przeglądając fora doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem byłby zakup nowej Delty 4000 z dwoma cewkami, White's Prizm 5g także nowy lub używany Fisher F5. Wiem, że wykrywacze są do siebie zbliżone dlatego ciężko o porównania. Dlatego prosiłbym o opinie użytkowników tych sprzętów.
małrer Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 po pierwsze nie bredzę tylko mówię o faktach a o ace 250 mało jest faktów a dużo mitów.Kolega ma kanarka,ja mam obecnie co innego miałem f2 i proximę i powiem ci że kiedy miałem f2 był lebszy od kanarka a wy porównujecie teraz 250 do delty 400 która jest odpowiednikiem f4 jaki w tym sens?
pattern1937 Napisano 19 Październik 2010 Autor Napisano 19 Październik 2010 Być może będzie możliwość, że na wykrywkę będe mógł przeznaczyć troszkę więcej tj. ok. 1500 zł. Czy w tej cenie moge kupić lepszy wykrywacz od tych w/w? Nie chce płacić 300 zł więcej za detektor, który dysponuje tymi samymi parametrami co inne i tańsze.
jacho Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 Jeśli nowy to kupiłbym F4. Jeśli używka to F5 lub Omegę.Jak interesuje Cię coś poza monetkami to może Rutus?
Motyk Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 W tej cenie będziesz miał jeszcze choćby Tesoro Cibola, Minelab x-terra, Fisher 1266-X.W tym przedziale cenowym jest już dużo dobrych wykrywaczy, wszystko zależy od Twoich preferencji.
małrer Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 jacho szkoda kasy na f4 te same osiągi ma delta 4000 i jest tańsza? z dodatkową sądą kosztuje lekko ponad 1300pln?
pako151515 Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Tesoro Cibola lub Rutus PROxima. Innych detektorów bym nie uwzględniał bo to zwyczajny badziew. Pozdrawiam
małrer Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 niewiem co do tescoro ale proxa na dynamiku powtażam na dynamiku nie ma dobrych osiągów jest płytka sam sprawdziłem na własnej taka samo krytyka pozdro
pawel888 Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 A White's Coinmaster Pro? o tym sprzęcie się jakoś nikt nie wypowiada a mieści się w przedziale cenowym kolegi. Czy nikt go nie ma, nie używał itd? Chętnie bym poznał jakieś opinie na temat ww. Z opisu wygląda dość nieźle.Ciekawy jestem jak to się ma w praktyce. P.S pako151515 dla Ciebie wszystko to badziew... Minelaby, Fishery,Hs-3...P.S 2Proxime miałem okazję po raz kolejny oglądać w Niedzielę.Tak jak to już wcześniej mówiłem nie zachwyca mnie ten sprzęt, również jego posiadacz nie był zadowolony. Dodam tylko że po raz drugi słyszałem narzekania na Proxę, a chodziłem jak dotąd z dwiema osobami które ją miały.Byliśmy na poszukiwaniu w lesie także kolega chodził na statyku. Odłamki które Hs-3 odrzucał Proxima łapała.Kolega mówił również o poszukiwaniu na polach w trybie dynamicznym. Narzekał na niestabilność, oraz na to że kopał sporo mniej kolorków od kolegów z ACE 250. Nie wiem nie chce nic osądzać, ale napisałem to na co kolega narzekał.Ja osobiście nie twierdze że Proxa jest niestabilna oraz że zbiera mniej kolorów niż Ace. Polegam na zdaniu kolegi. Ja sam chodziłem z pożyczoną ustawioną Proxą i nie byłem zadowolony. Ale po jednym wypadzie nie mam w zasadzie wiele do powiedzenia,nie przypadła mi do gustu i tyle. <pozdro
JAZON75 Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Witampako151515 my naszymi badziwiami jednak coś kopiemy,a Ty jeszcze nic nie pokazałeś na tym forum, polecasz Proximę którą już dawno sprzedałeś.....dlaczego?Wypowiadasz się o sprzęcie którego na oczy nie widziałeś,a w swoich postach już sam się gubisz,raz chwalisz Fischery i Minelaby,a za kilka dni piszesz że to badziew.Przeczytałeś swoje stare posty z forum?
brodkasz Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Któryś raz zabieram głos w obronie Proximy.Nie wiem czy ja mam jakąś inną Proxe czy jakąś lepszą,czy może po tuningu?W każdym razie wypowiedzi niektórych kolegów zadziwiają mnie.Prosił bym bardzo sprawdźcie czy to na pewno Proximy :)
małrer Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 nie gubię tylkoo mam do czynienia z prawie wszystkimi markami wykrywek taka profesja pozdro
małrer Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 a pozatym jeśli prównujecie sprzęcik z pułki dolnej do górnej jak można coś takiego robic? np kanarka do omegi absurd.to ty nie miałeś połowy tych wykrywek w ręku a głupoty wypisujesz
pako151515 Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Co do Pawełka słuchaj :) Jeżeli chcesz mieć nowy sprzęt i nie chcesz wydawać więcej niż tam 1500zł czy jakoś tak, no to napewno nie będzie to whites, minelab czy fisher. Naprawdę jeżeli chcesz mieć wykrywacz, a nie atrapę PROxima lub Cibola (czyt. oczywiście w tym przedziale cenowym). Jazon75 jak na razie miałem styczność z tymi sprzętami na plaży i słyszałem opinie użytkowników oraz miałem je w ręku. Mówiąc badziew miałem na myśli wykrywacze w przedziale jak sam twórca tego wątku mówił do 1500zł. PROximę sprzedałem oczywiście ze względu na budowę detektora. Ogółem bardzo dobry sprzęt za swoją cenę, był ale dla mnie to było mało i teraz zbieram na Minelaba X-terra 705 lub jak się nadarzy to możliwe Fischer F75. Czemu nie chwalę się fantami"? Proste nie potrzebuje publiczności do oceniania i fachowców" takich właśnie jak ty :) Zdrów
pawel888 Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Zaraz ja znów czegoś nie rozumiem. Pako151515 i wituś to ta sama osoba? Przynajmniej tak wynika z tekstu. Jeżeli tak jest to bardzo nie ładnie, logować się z dwóch nicków. Moderacja powinna coś z tym faktem zrobić. Chyba że to tylko mi się tak wydaje...<pozdro
Eastlegion Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Kol. brodkasz, ja również mam chyba jakąś nietypową Proximę ;-P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.