Krychu_Szprotawa Napisano 17 Październik 2010 Autor Napisano 17 Październik 2010 Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęcia. Wylazło mi to dzisiaj spod szpadla. Domniemam, że jest to zaczep od szabli bądź kordzika, ale proszę o konkretne info.Z góry dzięki za id.Pozdro!
Kobieras39 Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=278212#283663
Krychu_Szprotawa Napisano 17 Październik 2010 Autor Napisano 17 Październik 2010 i jak chłopaki? nikt nic nie kojarzy?mi to śmierdzi" szablą pruską, ale pewności nie mam...
nomyss Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Ja z kolei słyszałem teorię iż to od pruskiej szabli (może ten żołnierz z linku miał taki prusko-carski składak)swój egzemplarz (identyczny) kopnąłem na pruskim poligonie...
Krychu_Szprotawa Napisano 18 Październik 2010 Autor Napisano 18 Październik 2010 raczej szaszka na 100%, bo obok wyszło sporo guzików carskich i fajny medalik. Chociaż przedmiot znaleziony na poniemieckim lotnisku, gdzie był także obóz jeniecki...Dziękuję za id.Pozdro!
Krychu_Szprotawa Napisano 17 Październik 2010 Autor Napisano 17 Październik 2010 Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęcia. Wylazło mi to dzisiaj spod szpadla. Domniemam, że jest to zaczep od szabli bądź kordzika, ale proszę o konkretne info.Z góry dzięki za id.Pozdro!
djdj75 Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 witam, panowie wszyscy macie racje i prusak i carat i na bałkanach a nawet w GB były podobne - pozdrawiam, (i po co tyle krzyku :))
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o identyfikację przedmiotu ze zdjęcia. Wylazło mi to dzisiaj spod szpadla. Domniemam, że jest to zaczep od szabli bądź kordzika, ale proszę o konkretne info.
Z góry dzięki za id.
Pozdro!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.