pigul01 Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 Jak i czy dalej czyscic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigul01 Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 Jak uwidocznic szczegoly? jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 ja bym tak zostawił, czym czyściłeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 ja również, tym bardziej że to żaden rarytas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Dokładnie - tu już nie ma co czyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hytek7 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 przepraszam, że sie wtrace ale czy ona wykonana jest ze srebra czy stopu miedzi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigul01 Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 Gdy umyłem ja pod bierzaca woda to praktycznie cala patyna zeszła poprzez pocieranie w palcach, pozniej delikatnie wyczyscilem ja scierakiem do garnkow:Dmonetka jest miedziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigul01 Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 taki efekt bylby zadowalajacy, ale raczej z patynowaniem nie poradzilbym sobie :) zdjecie z tyj stronki http://www.zbieraniemonet.za.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1978 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Wrzuc ją do oliwki zapomnij na kilka tyg.przegładż po pewnym czasie i bedzie ok.Ja tak robie może proces jest powolny ale w przypadku niektórych monet skuteczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1978 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 A jeszcze propo tego scieraka do garów.Kolego kup sobie lepiej szczoteczki do czyszczenia miedzi i innych metali.Nie traktuj znalezionych monet jak odciski na piętach.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 W sklepach dla plastyków są specjalne specyfiki do patynowania mosiądzu. Mosiądz to stop miedzi.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 ta moneta z fotki jest po elektrolizie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivvan Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Diago tak akurat się składa że cytowana strona jest moja i gwarantuje ci że ta moneta nie była w elektrolizie ani minutki. Nie wiem co chcesz udowodnić i co wnieść do postu takim osądami. Moneta była tragiczna a wyszła taka. Nie dało się tego lepiej zrobić a przynajmniej na poziomie mojej wiedzy o czyszczeniu.Człowiek się namęczy żeby coś pokazać, pomóc to mu bardziej czepliwi napiszą szybko co o tym myślą. Eh dobrze że dawno się tym przestałem przejmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gicek Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Moja juz leży w oliwce kilka miesięcy i nic :( szkoda gadać, żadna wartość 1 grosz z 1923 ale zawsze coś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 23 Październik 2010 Share Napisano 23 Październik 2010 Kolego ivvan ja w żadnym wypadku nie neguje elektrolizy sam tak czasami robię to było tylko i wyłącznie moje stwierdzenie bo dla nie tak ta moneta wygląda Koniec tematu Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.