maciek_zagroba Napisano 10 Październik 2010 Autor Napisano 10 Październik 2010 Ostatnio babcia opowiadała mi o miejscu na polu za domem w którym kiedyś mieszkała. Podobno podczas burzy pioruny uderzają w to samo miejsce. Nie w dom czy drzewa tylko w miejsce na polu... Tak pomyślałem że może jest tam coś zakopanego dużego i metalowego co ściąga te pioruny? Co o tym myślicie? Może ktoś sprawdzał podobne opowieści"?
Swiety82 Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 Tylko nie sprawdzaj w czasie burz :)
Nadwojciech Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 Niedaleko mojego domu jest rośnie dąb w którego zawsze walą pioruny.Nie jest najwyższy w okolicy ani nie rośnie na wzniesieniu.Też ludzie gadali że pewnie coś jest pod nim zakopane.Sprawdziłem i nawet gwoździa nie było.
Red alf Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 Podobno żyły wodne są częstym miejscem uderzeń piorunów. Jest to wiadomość nie potwierdzona bardziej oparta na ludowych obserwacjach i przekazach. PZDR
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.