Skocz do zawartości

garrett gtp1350

LIBERTY1212

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Panowie
Mam pytanie czy dobrze zrobiłem.
Obecnie śmigam Z Ace 250 i zapragnąłem czegoś głębszego
Miałem kupić Omegę 8000 ale chciałem spróbować coś z garretta i zamierzam kupic uzywanego Garretta GTP1350 ale czy warto?
Proszę o szybki odzew
Pozdrawiam
Napisano
Witam.
Używałem GTP jeden sezon i przesiadłem się na Omegę.
Jeśli chodzi o ACE to GTP z pewnością dużo lepszy i nieco głębszy.Lecz chodząc z nim czułem pewien niedosyt jeśli chodzi o zasięg...
Omega - nieco delikatniejsza w wykonaniu( GTP to sprzęt pancerny" ) lecz napewno dużo głębsza od GTP. Chodzę jedynie po poletkach i jak do tej pory jest OK.Ergonomia w porównaniu z GTP na szóstkę, jak też zasilanie.
Napisano
Ja chodze z GTP 1350 od zimy i jestem zadowolony, tez jak Ty przeszedlem z ACE 250. Szeroka gama cewek w tym znakomita wielka DD. Sporo regulacji w tym oswietlenie i glosnosc - czego tak brakowalo w ACE 250. Osiagi bardzo przyzwoite, nie narzekam.
Napisano
Płytki, ciężki i źle wyważony."

Co do płytkości to się nie wypowiem ale że ciężki i źle wyważony można powiedzieć jak każdy Garrett....
Do tego archaiczne zasilanie - 8 baterii AA to w czasach zasilań max 4 AA lub 1x9V lub 2x9V.
Zerowa konkurencyjność w kwestii noszenia zapasowych przy sobie - dodatkowe obciążenie.
Napisano
Nie robilem zadnych testow, wystarczy ze po przesiadce z ACE kopie znaczaco glebiej.
Co do cewki to caly czas chodzilem z oryginalna, choc ostatnio zalozylem DD i to jest monstrum :)
10x14 cali. Daje rade, reka mnie nie boli zapasowe aku mam w samochodzie, bo ani nagle sie nie koncza, ani nie koncza sie przed uplywem calego dnia grzebania.
Kupowalem go z drugiej reki a glownym powodem bylo to ze w ACE wkurzal mnie brak podswietlania i regulacji glosnosci. Tu dostalem pare [parametrow do regulacji wiecej i dobrze :)
Moge sie czestotliwoscia odsunac od sasiada, moge wlaczyc odaslanie" gruntu, mam wiekszy zakres regulowalnej dyskryminacji, czulosci, otrzymuje dosc wiarygodne dane o wielkosci przedmiotu i glebokosci jego zalegania choc glebokosc przy cewce DD wydaje sie troche przeklamana.
Nie narzekam, mi jest dobrze i narazie drugiego nie szukam, ale kwestia wyboru wykrywki jest jednak dosc indywidualna sprawa wiec moge GTP-1350 polecac jako sprzet do rozwazenia bo warto.
Zgadzam sie z tym ze cena nowego jest przegieciem i ja bym nowego nie kupil ale uzywany jest atrakcyjna propozycja.
Napisano
Witam latam z gtp 1350 cały rok iiiiiiiii jestem bardzo zadowolony myślałem że nadaje się tylko na monetki.Nie prawda obecnie latam z nim tylko na militarkę,i mam efekty zdjęcia na forum..Pewnie powie ktos ciężki nie praktyczny za płytki...Ale zanim to powie niech najpierw go przetestuje.Osobiście polecam.Pozdrawiam
Napisano
Uzytkowalem jeden sezon gtp 1350 ale jedynie do szukania militarki ,jak dla mnie wywazenie bdb,nie odczuwalem dyskomfortu po kilkugodzinnym szperaniu,parametry niczego sobie choc nie zaskakiwal mnie jakos szczegolnie,na wilgotnym podlozu lubial dawac puste sygnaly jakbym mial wybierac ace250 ,rutus proxima, GTP1350 wybralbym GTP.
Napisano
Witam!
Pewnie, że polecę PROximę, bo jest głębsza i bardziej utylitarna.
Jeśli interesuje Ciebie naprawdę głęboki" sprzęt, to zastanów się nad Fisherem F70, albo chociaż T2.
Fakt, tanie nie są, ale osiągi mają rewelacyjne. Znajomi śmigają z nimi i bywa, że szczęka mi opada z wrażenia.
Tak naprawdę GTP 1350 to ACE 250 z ajerami".
Pozdro!
Napisano
Stało sie . Smigam od dwóch dni z Omegą i jak narazie sprzęt średni jeśli chodzi o osiągi. Owszem w powietrzu to kozak ale jeśli chodzi o glebę to już tak fajnie nie jest.
Porównując z Acem 250 tylko trochę głębszy. Wiem bo na tym samym dolku testowałem kilka monet obiema wykrywkami.
Wkurza mmnie te ciągle pikanie i fałszywe dzwięki. Początek nie wygląda zbyt fascynująco ale w poczekamy zobaczymy. Napewno dam znać na forum. Teraz czas na polemikę:-)
Napisano
Nie mów, że GTP lepsze zasięgi ma :D

Omega fajny sprzęcik, tylko trzeba dobrze go poznać.

To, że powstają fałszywe sygnały, może być spowodowane złym ustawieniem balansu gruntowego, lub, w najgorszym razie, wyrywka jest uszkodzona (przewody od sondy).

No i ID, na pewno nie wykopiesz tyle złomu co GTP, to Ci mogę na początek zagwarantować.
Napisano
Enders albo nigdy nie latałeś z GTP albo nie wiesz co piszesz jakiego złomu ????.Każdy sprzęt trzeba poznac .Mam GTP rok i złomu nie kopie bo nauczyłem się co GTP do mnie mówi.I proszę cie. Nie tylko omegę ale i GTP trzeba poznac.Pozdrawiam...
Napisano
Alez GTP mozna kopac zlom, ale tylko jesli sie tego chce. Ja wole kolorki wiec tez zlomu nie kopie, bo po co ?
Enders albo ma dziwne podejscie albo jest fanatykiem militarki i kopie tony zlomu po lasach :)
  • 1 year later...
Napisano
Z tych dwóch wybrałbym GTP.
Zasięgi przypuszczam podobne, ale moim zdaniem za GTP przemawia przede wszystkim analiza rozmiaru ( dla mnie była bardzo przydatna w poszukiwaniach kolorowych drobiazgów) , mocna i trwała konstrukcja, podświetlenie , zasilanie, duży w sumie wybór cewek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie