krank Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Witam mam problem z wyczyszczeniem słynnych miedzionikli PRL-u,mam ich sporą ilość ale z delikatnym nalotem,i problem w tym że nie wiem czym się czyści miedzionikiel,nie chcę eksperymentować i zniszczyć numizmaty chociaż są małej wartości ale jednak szkoda :) będę wdzięczny za wszelką pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Chwilowo bez wartości,ale za 300 lat np.Ja czyszcze amoniakiem w szmatce z odrobiną wody.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 8 Październik 2010 Autor Share Napisano 8 Październik 2010 no cóż spróbuję twojej metody :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 8 Październik 2010 Share Napisano 8 Październik 2010 ja czyscilem pasta ,,super nowa 91,, i jakos zeszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.