małrer Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 Pod zieloną nie ma czego szukac niestety teren przekopany czytaj lektury związane z rokiem 45 i przed na naszych ziemiach i pół sukcesu już będziesz miał zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykopex Napisano 10 Czerwiec 2011 Share Napisano 10 Czerwiec 2011 E tam nie ma nic ciekawego...Chyba koledzy chcecie zniechęcić innych do kopania w okolicach.Co by nie byc goloslownym to do szukania jest sporo, np.: spore obozowisko z XVIII w.Calkiem mała potyczka z epoki Napoleona...Co mogę doradzić to szukać i szukać. Po iluś bezowocnych wyjściach trafi się ten owocny ;)pozdrawiam i dozo w terenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
małrer Napisano 12 Czerwiec 2011 Share Napisano 12 Czerwiec 2011 okolice czyli w promieniu 15 km od zielonki naprawdę nie ma czego szukac chyba że wypady dalsze to tak np dag dynamit nobel i okolice przyległe zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levin Napisano 12 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2011 Witam ponownie.Niestety moja kariera z zieloną górą jest stosunkowo niedługa bo mieszkam tu zaledwie troche ponad rok. Teoretycznie tereny powinny być do kopania bardzo dobre (lasy dookoła i długa historia) a w rzeczywistości okazuje się róznie. Byc moze nie te miejsca lub slaba znajomość okolicy... Fajnie by było jesli byście rzucili jakiś tytul fajnej lekturki o zielonej i okolicy. Interesuje mnie kolorowa drobnica, militarki mialem dosyc w Głogowie... a adrenalina przy wyciąganiu i przecieraniu z ziemi małego krążka jest najlepsza. Wykopex, mysle ze te dozo w terenie nie było by głupie. Ciekaw też jestem z jakimi sprzętami latacie? Pozdrawiam Levin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykopex Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Levin, pewnie dałoby się zmontować jakiś wspólny wypad na drobnicę. Ja śmigam z Proxą, może zmienię na któregoś z nowych Rutusów.Apropos, może któryś z kolegów kopał ostatnio za nowym nabytkiem przy wjeżdzie do ZG od północy? W okolicach betonowych asenów" po starej jednostce WH/HJ? Tylko przypomnę że dołki się zakopuje... zwłaszcza te na terenach spacerowych.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
levin Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Witam Panów, jak tam poszukiwania? Coś ciekawego znaleźliscie w naszych ziemiach? ja dalej nic... kiedy organizujemy wspólne wyjscie w teren? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianGubin Napisano 27 Lipiec 2011 Share Napisano 27 Lipiec 2011 Mam wolny weekend,i chętnie przeznaczę go na poszukiwanie,jedno,dwudniowe.Partycypuje w kosztach,a w grupie razniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 13 Sierpień 2011 Share Napisano 13 Sierpień 2011 heja i jak zwykle nie możemy się zgrać na wspólne występy ja mam teraz w planach dwudniowy wypad w teren ale wiadomo w grupie raźniej więc jak coś to mozemy razem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 heja i co robimy coś wspólnie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cebermen Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Witam Zima łaskawa w tym roku może w najbliższą sobote 21 .01 ktos ma ochote na kopanie w okolicy ZG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scope5 Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 Świetnie mi pasuje gdzie i o której godzinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scope5 Napisano 18 Styczeń 2012 Share Napisano 18 Styczeń 2012 ??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cebermen Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Scope5 jakie tematy Cię interesują ? Bo trzeba się zastanowić gdzie jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scope5 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Witam Cebermen. Interesują mnie miejsca historyczne i przeszłośc oprócz militariów.O której proponujesz spotkanie i gdzie. Pozdrawiam Skope5 think-green@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 27 Maj 2012 Share Napisano 27 Maj 2012 Witam Panowie. Działa ktoś jeszcze z poszukiwaczy zielonogórskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 siema działa...myka tu i tam i kopie...może coś wspólnego razem...kolorki różnej maści ...gg 4411727 po 21:00pozdro Maras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Też nastawiem sie na kolorek chociaż ostatnio pruski bagnet od lebela sie trafił(żal było zostawić:P). Szkoda ze tak późno uzyskałem odpowiedź bo w przeciągu paru dni bede wyjeżdżał z ZG a powrót dopiero po wrześniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.lubuskie Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Witam i pozdrawiam serdecznie chłopaków z Lubuskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 8 Sierpień 2012 Share Napisano 8 Sierpień 2012 ponawiam ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidlubsko Napisano 22 Wrzesień 2012 Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Lubuskie Stowarzyszenie Historyczne Lubusz juz dziś zaprasza na wspólny wyjazd 10.11 na Krzystkowice ( Nowogród Bobrzański ) i na zlot 11.11 2012 r . Jedni swietują Święto Niepodległości bijąc polocję - my świętujemy jak co raku kwiatami i zlotem w historycznym miejscu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 22 Wrzesień 2012 Share Napisano 22 Wrzesień 2012 Coś więcej w temacie bom ciekawy pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 5 Październik 2012 Share Napisano 5 Październik 2012 Ja jestem juz w ZG wiec jestem chetny na jakiś wspolny wypad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidlubsko Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 Wreszcie mogę napisać coś pewnego :)Lubuskie Stowarzyszenie Historyczne LUBUSZ zaprasza na Zlot do Nowogrodu Bobrzańskiego : 10. listopada sobota godz. 10 Spotykamy się wszyscy przy budynku Kasyna ( Właściwie budynku Dyrekcji DAG) Po przywitaniu i zapoznaniu się , 10.15 Wyruszamy w teren , ruszamy przygotowaną przez nas trasą Ścieżki dydaktycznej , zwiedzamy . Jeżeli chętnych będzie więcej podzielimy się na kilka grup . ok godz 15. 00 powrót , krótka przerwa i najwazniejszy punkt programu :) ognisko i dyskusja , kiełbaski i piwo , oczywiście bez alkoholowe ( mrugam znacząco okiem ) 11.listopada , niedziela Na osobistą prośbę Pana Burmistrza Nowogrodu Bobrzńskiego Lubuskie Stowarzyszenie Historyczne Lubusz , zostało współorganizatorem obchodów 11 listopada . . 11.oo msza w Kościele 12.00 Złożenie kwiatów pod pomnikiem , oficialne delegacje w tym Nasze Stowarzyszenie oraz miłośnicy historii . 12.30 Przemarsz w kondukcie na boisko w Nowogrodzie ( przy Domu Kultury i domu weselnym ) . Przemarsz pod eskortom policji i wojska .13.00 Biwak Niepodległościowy Goście ; Grupa Rekonstrukcji Historycznej : Szwadron Nadgoplański 17 Pułku Ułanów, Sekcja Sławska . Pokazy jazdy konnej , zawody jeżdzieckie , dyscypliny ułańskie " - cięcie szblą , posługiwanie się lanca. dodatkowe atrakcje - pokazy przygotowane przez Zołnierzy z jednostki wojskowej , Straż Pożarnej oraz Słuzby więżiennej . W tle piękna polska muzyka wojskowa , legionowa i ułańska ...... Dodatkowo będzie dymić kuchnia polowa , z pyszną żołnierską grochówką.... i nie tylko. Każdy chętny będzie mógł porozmawiać z ułanami , nakarmić konia i wysłychać opowieści wielkich pasjonatów..... Impreza zakończy się ok godz 18-19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidlubsko Napisano 6 Listopad 2012 Share Napisano 6 Listopad 2012 informacje projektkrzystkowice@wp.plZapraszam serdecznie !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
małrer Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 a w sobotę koledzy jakiś wypadzik w teren? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.