małrer Napisano 10 Czerwiec 2011 Napisano 10 Czerwiec 2011 Pod zieloną nie ma czego szukac niestety teren przekopany czytaj lektury związane z rokiem 45 i przed na naszych ziemiach i pół sukcesu już będziesz miał zdrów
wykopex Napisano 10 Czerwiec 2011 Napisano 10 Czerwiec 2011 E tam nie ma nic ciekawego...Chyba koledzy chcecie zniechęcić innych do kopania w okolicach.Co by nie byc goloslownym to do szukania jest sporo, np.: spore obozowisko z XVIII w.Calkiem mała potyczka z epoki Napoleona...Co mogę doradzić to szukać i szukać. Po iluś bezowocnych wyjściach trafi się ten owocny ;)pozdrawiam i dozo w terenie!
małrer Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 okolice czyli w promieniu 15 km od zielonki naprawdę nie ma czego szukac chyba że wypady dalsze to tak np dag dynamit nobel i okolice przyległe zdrów
levin Napisano 12 Czerwiec 2011 Autor Napisano 12 Czerwiec 2011 Witam ponownie.Niestety moja kariera z zieloną górą jest stosunkowo niedługa bo mieszkam tu zaledwie troche ponad rok. Teoretycznie tereny powinny być do kopania bardzo dobre (lasy dookoła i długa historia) a w rzeczywistości okazuje się róznie. Byc moze nie te miejsca lub slaba znajomość okolicy... Fajnie by było jesli byście rzucili jakiś tytul fajnej lekturki o zielonej i okolicy. Interesuje mnie kolorowa drobnica, militarki mialem dosyc w Głogowie... a adrenalina przy wyciąganiu i przecieraniu z ziemi małego krążka jest najlepsza. Wykopex, mysle ze te dozo w terenie nie było by głupie. Ciekaw też jestem z jakimi sprzętami latacie? Pozdrawiam Levin
wykopex Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 Levin, pewnie dałoby się zmontować jakiś wspólny wypad na drobnicę. Ja śmigam z Proxą, może zmienię na któregoś z nowych Rutusów.Apropos, może któryś z kolegów kopał ostatnio za nowym nabytkiem przy wjeżdzie do ZG od północy? W okolicach betonowych asenów" po starej jednostce WH/HJ? Tylko przypomnę że dołki się zakopuje... zwłaszcza te na terenach spacerowych.pozdro
levin Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Napisano 27 Czerwiec 2011 Witam Panów, jak tam poszukiwania? Coś ciekawego znaleźliscie w naszych ziemiach? ja dalej nic... kiedy organizujemy wspólne wyjscie w teren?
AdrianGubin Napisano 27 Lipiec 2011 Napisano 27 Lipiec 2011 Mam wolny weekend,i chętnie przeznaczę go na poszukiwanie,jedno,dwudniowe.Partycypuje w kosztach,a w grupie razniej.
maras Napisano 13 Sierpień 2011 Napisano 13 Sierpień 2011 heja i jak zwykle nie możemy się zgrać na wspólne występy ja mam teraz w planach dwudniowy wypad w teren ale wiadomo w grupie raźniej więc jak coś to mozemy razem:)
cebermen Napisano 14 Styczeń 2012 Napisano 14 Styczeń 2012 Witam Zima łaskawa w tym roku może w najbliższą sobote 21 .01 ktos ma ochote na kopanie w okolicy ZG?
Scope5 Napisano 17 Styczeń 2012 Napisano 17 Styczeń 2012 Świetnie mi pasuje gdzie i o której godzinie.
cebermen Napisano 19 Styczeń 2012 Napisano 19 Styczeń 2012 Scope5 jakie tematy Cię interesują ? Bo trzeba się zastanowić gdzie jechać.
Scope5 Napisano 19 Styczeń 2012 Napisano 19 Styczeń 2012 Witam Cebermen. Interesują mnie miejsca historyczne i przeszłośc oprócz militariów.O której proponujesz spotkanie i gdzie. Pozdrawiam Skope5 think-green@wp.pl
sławek1989 Napisano 27 Maj 2012 Napisano 27 Maj 2012 Witam Panowie. Działa ktoś jeszcze z poszukiwaczy zielonogórskich?
maras Napisano 23 Czerwiec 2012 Napisano 23 Czerwiec 2012 siema działa...myka tu i tam i kopie...może coś wspólnego razem...kolorki różnej maści ...gg 4411727 po 21:00pozdro Maras
sławek1989 Napisano 23 Czerwiec 2012 Napisano 23 Czerwiec 2012 Też nastawiem sie na kolorek chociaż ostatnio pruski bagnet od lebela sie trafił(żal było zostawić:P). Szkoda ze tak późno uzyskałem odpowiedź bo w przeciągu paru dni bede wyjeżdżał z ZG a powrót dopiero po wrześniu.
marcin.lubuskie Napisano 23 Czerwiec 2012 Napisano 23 Czerwiec 2012 Witam i pozdrawiam serdecznie chłopaków z Lubuskiego
dawidlubsko Napisano 22 Wrzesień 2012 Napisano 22 Wrzesień 2012 Lubuskie Stowarzyszenie Historyczne Lubusz juz dziś zaprasza na wspólny wyjazd 10.11 na Krzystkowice ( Nowogród Bobrzański ) i na zlot 11.11 2012 r . Jedni swietują Święto Niepodległości bijąc polocję - my świętujemy jak co raku kwiatami i zlotem w historycznym miejscu .
sławek1989 Napisano 5 Październik 2012 Napisano 5 Październik 2012 Ja jestem juz w ZG wiec jestem chetny na jakiś wspolny wypad.
dawidlubsko Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 Wreszcie mogę napisać coś pewnego :)Lubuskie Stowarzyszenie Historyczne LUBUSZ zaprasza na Zlot do Nowogrodu Bobrzańskiego : 10. listopada sobota godz. 10 Spotykamy się wszyscy przy budynku Kasyna ( Właściwie budynku Dyrekcji DAG) Po przywitaniu i zapoznaniu się , 10.15 Wyruszamy w teren , ruszamy przygotowaną przez nas trasą Ścieżki dydaktycznej , zwiedzamy . Jeżeli chętnych będzie więcej podzielimy się na kilka grup . ok godz 15. 00 powrót , krótka przerwa i najwazniejszy punkt programu :) ognisko i dyskusja , kiełbaski i piwo , oczywiście bez alkoholowe ( mrugam znacząco okiem ) 11.listopada , niedziela Na osobistą prośbę Pana Burmistrza Nowogrodu Bobrzńskiego Lubuskie Stowarzyszenie Historyczne Lubusz , zostało współorganizatorem obchodów 11 listopada . . 11.oo msza w Kościele 12.00 Złożenie kwiatów pod pomnikiem , oficialne delegacje w tym Nasze Stowarzyszenie oraz miłośnicy historii . 12.30 Przemarsz w kondukcie na boisko w Nowogrodzie ( przy Domu Kultury i domu weselnym ) . Przemarsz pod eskortom policji i wojska .13.00 Biwak Niepodległościowy Goście ; Grupa Rekonstrukcji Historycznej : Szwadron Nadgoplański 17 Pułku Ułanów, Sekcja Sławska . Pokazy jazdy konnej , zawody jeżdzieckie , dyscypliny ułańskie " - cięcie szblą , posługiwanie się lanca. dodatkowe atrakcje - pokazy przygotowane przez Zołnierzy z jednostki wojskowej , Straż Pożarnej oraz Słuzby więżiennej . W tle piękna polska muzyka wojskowa , legionowa i ułańska ...... Dodatkowo będzie dymić kuchnia polowa , z pyszną żołnierską grochówką.... i nie tylko. Każdy chętny będzie mógł porozmawiać z ułanami , nakarmić konia i wysłychać opowieści wielkich pasjonatów..... Impreza zakończy się ok godz 18-19
dawidlubsko Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 informacje projektkrzystkowice@wp.plZapraszam serdecznie !!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.