Skocz do zawartości
  • 0

podnośnik sdkfz??

shark84

Pytanie

Napisano

Witam.znaleziony na strychu w stanie jak widać idealnym.podnośnik firmy bilstein do 8000kg.pytanie czy to może być podnośnik od jakiegoś pojazdu wojskowego?bo podobny widziałem na forum.też bilstein od pantery chyba.tu mi sie waga nie zgadza bo tylko 8t.ktoś si orientuje od czego to może być?dzięki .pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No cóż nie wyobrażam sobie sytuacji,kiedy miałby być podnoszony lewarkiem cały czołg.Zresztą nawet całego auta nie podniesiesz jednym lewarkiem.Jeżeli chodzi o czołg,to podnosi się raczej pojedyncze wahacze w celu np.wymianu uszkodzonego koła jezdnego.Nie jestem specem w tych sprawach,ale zdjęcia lewarów na pancerzach czołgów i inych pojazdów niemieckich są innej konstrukcji.Nie wiem czy to dobre określenie,ale nazwałbym je kolumnowymi.Z drugiej zaś strony 8 ton to trochę dużo na jakiś pojazd kołowy.
Napisano
dziś z kolegom znalazłem pozostałości opla blitz, burty opony ramę itd. No i był tam lewarek taki jak na zdjęciach. Te ciężarówki 8 tonowe były

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie