skaut22 Napisano 22 Październik 2010 Share Napisano 22 Październik 2010 Dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 22 Październik 2010 Autor Share Napisano 22 Październik 2010 Na ID Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 27 Październik 2010 Autor Share Napisano 27 Październik 2010 Do powyższego obrazka.18 dywizja piechoty.Zatwierdzona Dz.Rozk.MSWojsk nr 49,poz.872 z 13 grudnia 1921 roku.http://pl.wikipedia.org/wiki/18_Dywizja_Piechoty_%28II_RP%29Podziękowania za ID dla kolegi Nadwojciech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 27 Październik 2010 Autor Share Napisano 27 Październik 2010 Liberyjny, Hrabiowski z I połowy XIX wieku przedstawiającyHerb RawiczPodziękowania za ID dla kolegów Jacek.Ant. i dudzin :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 27 Październik 2010 Autor Share Napisano 27 Październik 2010 r.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 31 Październik 2010 Autor Share Napisano 31 Październik 2010 Grosz koronny Augusta III 1753r. niestety marny stan z drugiej strony tylko zarys buźki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 31 Październik 2010 Autor Share Napisano 31 Październik 2010 Guzik Napoleoński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 5 Listopad 2010 Autor Share Napisano 5 Listopad 2010 Jakiś czas temu wyskoczyła ta monetka, myślałem że to PRL-ka więc trochę poleżała w bardzo marnym stanie a przynajmniej na taką wyglądała. Z nudów wziąłem się za czyszczenie takich zleżałych fantów i co moje oczy widzą :) to nie PRL tylko 1 złoty 1925 z kropką po dacie :) Teraz w trakcie dalszego czyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 5 Listopad 2010 Autor Share Napisano 5 Listopad 2010 1 zł 1925r. kobieta z kłosami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 6 Listopad 2010 Autor Share Napisano 6 Listopad 2010 24h od rozpoczęcia czyszczenia żniwiarki, wychodzi ładne sreberko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 6 Listopad 2010 Autor Share Napisano 6 Listopad 2010 Żniwiarka, mennica LondynIdzie dalej do czyszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fidzir Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 piękny strzał,,gratulacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 26 Listopad 2010 Autor Share Napisano 26 Listopad 2010 Denko łuskiRusso-Belge Liege 1816 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 10 groszy 1840 z piękną patynką i tak zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Rajek szczerze to nie jest patyna tylko osad i to dośc gruby i ze szlachetna patyna ma mało wspólnego. jesli chcesz zostawić patynę umyj monetkę delikatnie w wodzie z mydłem może ten syf puści a patyna napewno zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 Tak zgadza się jest to ala patyna lecz po umyciu z mydełkiem wyszedł taki stan i tak zostanie bo bardziej mi się podoba sczerniałe sreberko niżeli wyczyszczone i połyskujące a co do tematu to nie długo wrzucę fotkę wyczyszczonej srebrnej monetki, będzie można sobie porównać która fajniej wygląda :)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 Już wcześniej była ta monetka lecz teraz lepiej doczyszczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 rew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 10 kopiejek 1907 następne sreberko które zacząłem agresywnie czyścić bo myślałem że to PRL, mój błąd jednak ta nieźle wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 10 kop. rew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 re.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 med Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 re med Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajek Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2011 i coś z innej beczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.