Skocz do zawartości
  • 0

Element hydrauliczny?

jan27

Pytanie

Napisano

Witam. Ostatnio trafiłem taka część. Z poczatku myślałem, że to klema ale mechanik z pracy twierdzi, że to element hydrauliczny. W szyjce zachowały sie resztki gumowej rurki. Część posiada jakieś numery. Dodam, że była oklejona zwęglona gumą. Wiecej informacji znajdziecie na zdjeciu. Jakieś pomysły? Pozdrawiam.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ostatnio trafiłem taka część. Z poczatku myślałem, że to klema ale mechanik z pracy twierdzi, że to element hydrauliczny. W szyjce zachowały sie resztki gumowej rurki. Część posiada jakieś numery. Dodam, że była oklejona zwęglona gumą. Wiecej informacji znajdziecie na zdjeciu. Jakieś pomysły? Pozdrawiam.

Napisano
Końcówka przewodu ciśnieniowego.Przykręcana śrubą z przelotem wewnętrznym , dodatkowo jako uszczelnienie na łbie śruby oraz w miejscu przykręcenia elementu miedziane podkładki uszczelniające.Zastosowanie np w zaciskach hamulcowych albo i jako przewód paliwowy.
Napisano
Dzięki za pomoc. Jeszcze kwestia datowania, no i może wyda sie Wam to naiwne ale czy to może pochodzić z samolotu? Bo grzebie cały czas w miejscu gdzie takowy sie rozbił. I tam właśnie to wylazło. Namierzyłem nawet ogon przerobiony na łódke - ale to we wsi. Pozdrawiam.
Napisano
Pewnie że może.Zastosowanie tego typu połączeń jest szerokie.Na Forum są tęgie głowy od lotnictwa więc może po numerze Ci to zidentyfikują.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie