adrian950 Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Napisano 26 Wrzesień 2010 Witam chcialem sie spytac czy paraloid nadaje sie do zabezpieczenia bagnetow w stanie magazynowym i jaki dokladnie to ma byc pozdrawiam
zabi Napisano 26 Wrzesień 2010 Napisano 26 Wrzesień 2010 Jeżeli bagnety w stanie magazynowym to ja bym proponował jakimś olejem do broni, np. Balistol lub firmy Napier. Paraloid daje trwałą powłokę która może się zetrzeć z czasem przy wyciąganiu z pochwy. Ja ogólnie wykopki traktuję właśnie paraloidem natomiast magazyny i lepsze strychowce olejem do broni.Pozdrawiam
adrian950 Napisano 1 Październik 2010 Autor Napisano 1 Październik 2010 a jescze chcialem sie spytac czy moze byc lekki nalocik i mozna nalozyc czy trzeba wyczyscic
zabi Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 Jeżeli nie wyczyścisz to będzie korodowało pod powłoką, co prawda powłoka paraloidu spowolni proces korozji, ale go na pewno nie zatrzymaPozdrawiam
adrian950 Napisano 1 Październik 2010 Autor Napisano 1 Październik 2010 ok to bede musial wyczyscic a wiesz moze jak go rozrobic w nitro?
marcin 1984 Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 Normalnie robisz roztwór 15% i jedziesz z koksem. Tyle że w nitro dość długo się rozpuszcza (łyżka stołowa paraloidu to z godzinę na luzie).pozdro
adrian950 Napisano 2 Październik 2010 Autor Napisano 2 Październik 2010 bede musial zaopatrzyc sie w aceton :)
zabi Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Ja osobiście rozpuszczam w toluenie bo niekiedy malowałem fanty na których są resztki farby i bałem sie że aceton to może ruszyćPozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.