adrian950 Napisano 26 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Witam chcialem sie spytac czy paraloid nadaje sie do zabezpieczenia bagnetow w stanie magazynowym i jaki dokladnie to ma byc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Nadaje się, B44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 26 Wrzesień 2010 Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Jeżeli bagnety w stanie magazynowym to ja bym proponował jakimś olejem do broni, np. Balistol lub firmy Napier. Paraloid daje trwałą powłokę która może się zetrzeć z czasem przy wyciąganiu z pochwy. Ja ogólnie wykopki traktuję właśnie paraloidem natomiast magazyny i lepsze strychowce olejem do broni.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2010 dzieki chlopaki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 1 Październik 2010 Autor Share Napisano 1 Październik 2010 a jescze chcialem sie spytac czy moze byc lekki nalocik i mozna nalozyc czy trzeba wyczyscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 1 Październik 2010 Share Napisano 1 Październik 2010 Jeżeli nie wyczyścisz to będzie korodowało pod powłoką, co prawda powłoka paraloidu spowolni proces korozji, ale go na pewno nie zatrzymaPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 1 Październik 2010 Autor Share Napisano 1 Październik 2010 ok to bede musial wyczyscic a wiesz moze jak go rozrobic w nitro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 1 Październik 2010 Share Napisano 1 Październik 2010 Normalnie robisz roztwór 15% i jedziesz z koksem. Tyle że w nitro dość długo się rozpuszcza (łyżka stołowa paraloidu to z godzinę na luzie).pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 2 Październik 2010 Autor Share Napisano 2 Październik 2010 bede musial zaopatrzyc sie w aceton :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabi Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Ja osobiście rozpuszczam w toluenie bo niekiedy malowałem fanty na których są resztki farby i bałem sie że aceton to może ruszyćPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.