solider Napisano 25 Wrzesień 2010 Autor Napisano 25 Wrzesień 2010 panowie prosze o pomoc . kolega dał mi ten wykrywacz po włączeniu cały czas piszczy wyregulowac sie nie da czy to może wina cewki? cewka ma 24,5 cm średnicy
XaXers Napisano 25 Wrzesień 2010 Napisano 25 Wrzesień 2010 Zrobi kolega zdjęcie płytki będzie łatwiej:DPozdrawiam: XaXers
Hebda Napisano 25 Wrzesień 2010 Napisano 25 Wrzesień 2010 wygląda mi na PIMiałem kiedyś podobny więc jeden jest bodajże od głośnika,drugi czułość,Skręć oba potencjometry w lewo(przeciwnie do ruchu wskazówek)aż do oporu tj na "Nr 1 ustaw potem na maksa w prawo,a podkręcając drugi aż do usłyszenia sygnału,(głośnośc i czyłośc)musisz popróbowaćMoże kreska po długopisie oznacza progi?zdrów
K.u.K. Napisano 26 Wrzesień 2010 Napisano 26 Wrzesień 2010 Stelaż i cewka oraz sposób jej zamocowania bardzo przypomina wykrywacz Bartek2" który kiedyś miałem, elektronika jest inna ale przypuszczam że może to być jakaś wcześniejsza konstrukcja tej samej osoby.
dzieci3 Napisano 26 Wrzesień 2010 Napisano 26 Wrzesień 2010 Wyglądem pasuje na All i tak jak podaje poprzednik coś w rodzaju Bartka,ale to raczej tzw.samoróbka.Pzdr.
solider Napisano 27 Wrzesień 2010 Autor Napisano 27 Wrzesień 2010 koledzy a jaką cewke mozna zastosować do tego sprzętu?wcale sie nie da wyregulować.
damiani Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Opisz co się dzieje to może ktoś ci pomoże - dlaczego nie możesz wyregulować ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.