jacek-26 Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Ładownicę przywlókł mój brat z popijawy w garażu zobaczył skórkowy pasek zapięcia jak zwisał z półki, a że uczulony i zaznajomiony na takowe dobro przyniósł do domu.Na pytanie ile koleś(poprzedni właściciel) za to chce powiedział że za darmo bo i tak miała trafić na rozpałkę w garażowym cyganku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Druga strona, fajne jest to że z mojej okolicy do takich gadżetów mam słabość, jest wytargana z okolic gdzie przeprawiał się lufcik może żołnierz który ją stracił a był chyba z dywizji Luftwaffe tak jak lufcik jechał sobie może na nim dopóki ten nie zatonął w czeluściach Pilicy(wyobraźnia działa) hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 nóżki do mg 42 wygrzebane przez kolegę elektryka, który zakładał instalację na strychu u pani, a też był poproszony o zwracanie uwagi na takie gadżety, miejsce znalezienia brzustówka to dzielnica w której przeprawiły się przez Pilicę sdkfz 251 między innymi różyczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Puszka po prawej znaleziona na złomie przez mojego brata, była z paskami co ciekawe, szkoda że nie wiem skąd przywędrowała na złom, druga camo trafiła od znajomego za darmo to nie drogo hehe lubię takie transakcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 A to z dzisiejszego dnia, po manewrach z kolegami stwierdziliśmy że trzeba uzupełnić stan kuchennych naczyń do przygotowywania posiłków na ognisku, no i zacząłem pytać między innymi Janka(chociaż wcześniej pytany o niemieckie regalia zarzekał się że nie ma).To pytam Jasiu masz jakieś gary alu,patelki czajniki?Ano mam taki wysoki czajnik, miałem se nim olej wlewać do traktora, ale jak ci potrzebny to przyniosę. To przynieś mówię będziemy mieli w czym wodę grzać i po paru dniach przyniósł ja zapomniałem i tak leżał trzy dni bezpańsko w robocie, a dziś mi się przypomniało wchodzę i jak go zobaczyłem od razu kurwiki w oczach się pojawiły i humor poprawiony do końca dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 A tu gapka, najlepsze jest to że Jasiu jest z Glinnika gdzie było lotnisko(obecnie jw WP)Luftwaffe. To może jest z miejscowej kantyny hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Trochę drobnicy z wczorajszej niedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Coś dla leśników czy drwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Ten oczywiście pozostał w stanie nienaruszonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Do tej pory bolą plecy i ramiona,cztery godz.noszenia po lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
policemayster Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 kolego a co to za tablica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Jeszcze nie wiem,wyczyszczę i dam do id.Jest metalowa i waży 10kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stizek Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 no wyczysc kolego i daj foto wygląda fajnie.Może z jakiegoś pomniku lub instytucji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Zdjęcie wyczyszczonej i identyfikacja- http://www.odkrywca.pl/stalowa-tablica,699634.html#699634 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Dzięki Paweł za wstawienie odnośnika.Tu jeszcze wygrzebany pasek,policyjny,brak sygnatur,ręcznie wyryty napis II 1922r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 Kilka szkiełek wcześniej nie prezentowanych.Na jednej wytłoczony napis AD.HUBE Perfumerie-Fabrik Stettin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 Dzisiejsza niedziela,na początek dnia,ale i tak został w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 Wydmuszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 Mix,sporo ślepej z papierowym pociskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 Mix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 Myśliwska 9,3x82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 To chyba jeszcze na czarny proch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Kolejna niedziela,na dobry początek dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Pokrywa magazynka i stały element lasów,łuski Tokariewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan-26 Napisano 12 Marzec 2012 Autor Share Napisano 12 Marzec 2012 Nagant,fabryka tcheliabiansk,bardzo kruche,rozsypywały się w palcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.