Skocz do zawartości

nowy rutusik

nazgul

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 582
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
czesc,

ja mam i na razie byłem tylko raz w terenie, więc opinii raczej nie powinienem wygłaszać. Z tego co zauważyłem, to waga, która jest porównywalna z Fisherem. Ergonomia też jest ok.
Co do zasięgów, to ciężko mi się wypowiadać po jednym wypadzie, w każdym razie wydaje mi się nie wypada gorzej, aniżeli Teknatics t2 czy minelab explorer se. Na pewno jest głębszy niż F4, którego miałem wcześniej,np. taki medalik wyskoczył mi chyba z 30cm, zaznaczam, że mój był troszkę zżarty. Medalik mały bardzo dobry sygnał dawał na gł. ok. 20cm. Medalik miedziowany z lat 20. Na 1gr prl daje sygnal jak dzwon.
Napisano
zapomniałem dodać, że dylałem na cewce DD. Teraz w weekend sie szykuje wypad wiec jak znajdzie sie pole nie obsiane to bedzie kolejny test.
Napisano
Witam Kolegów jestem na etapie zakupu nowego sprzętu w poszukiwaniu chodzi mi wlasnie o drobnice i monetki,dodam ze mialem ace 250 i argo teraz chcial bym kupic cos co najlepiej nadaje sie na drobnice czy optima bedzie takim sprzętem czy raczej szukać czegoś innej firmy?jak myślicie?
Napisano
A i jeszcze Pytanie skierowane do Pana Arka.Czy ma Pan w planie zrobić cos takiego jak na początku z argo tzn po jakimś czasie jak dana ilość zostanie nabyta przez kupców dorzuci Pan w gratisie jakąś Cewke czy tym razem moge spokojnie kupować i później nie bede żałował iż nie odczekałem kilku tygodni dłużej?z gory dziękuje za odpowiedź i Pozdrawiam.
Napisano
Prosze tego nie odbierać Jako złośliwość z mojej strony tylko teraz wolę zapytać i ewentualnie odczekać jakis czas:)przecież człowiek uczy sie na ,,błędach''Pozdrawiam.
Napisano
Prosze tego nie odbierać Jako złośliwość z mojej strony bo nie mam tego na myśli,tylko teraz wolę zapytać i ewentualnie odczekać jakis czas:)przecież człowiek uczy sie na ,,błędach''Pozdrawiam.
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam.
No i jednak kupiłem Argo.Pomimo zalecanego machania sondą w t.relikty 5-10cm macham niżej i jest ok.,np. zakopane wsp.5gr. widzi z ok. 27cm a w trybie standard z ok. 25 cm.Jak dla mnie to jest super.Wykrywka jak najbardziej w miarę prosta do opanowania.Maksymalną czułość na jakiej udało mi się chodzić to 45.Tylko waga Argo v2 to 1.64 kg a nie jak podaje rutus 1.5 !!!Ważone na wadze elektronicznej.Jak komuś by się chciało to niech zważy swojego Argo v2 i napisze ile waży,mam nadzieję,że to moja waga jest omylna a nie Rutus.
Pozdrawiam.
Napisano
Oczywiście,że bez.Z 6 szt aku 1.82 kg.6szt aku waży 0.18kg.
Waga poszczególnych sekcji to :sonda standard 0.54kg!!!
pierwsza rurka odkręcona od sondy 0.15kg druga rurka 0.13kg ostatnia część z elektroniką 0.82 kg.Razem wszystko to 1.64 bez aku a miał ważyć 1.5 kg!!!Przytył :0
Napisano
No, coś nie teges z tą wagą. Moja proxima ver 4,0, wg producenta też 1,5 kg, a waży w rzeczywistości 1,62 bez baterii.

Informacja na stronie rutusa powinna być zmieniona bo wprowadza w błąd!

Pozdr.
Napisano
Witam.
Proszę więcej informacji od użytkowników Optimy.
Jak sprzęcik sprawuje się w terenie.
Zastanawiam się nad zakupem.

Pozdrawiam.
Napisano
Witam !

O zważenie wykrywacza poprosiłem mojego pracownika posiadającego dokładną wagę. Jak widać wszystko trzeba zrobić samemu. Chciałem bardzo przeprosić za pomyłkę.

pozdrawiam .
Napisano
No i git.Jeśli chodzi o mnie to waga nie decydowała o zakupie Argo,ale jego niewątpliwa bezkonkurencyjność w tym przedziale cenowym.
Przeprosiny przyjęte ;)

Pzdr.
Napisano
Ja zastanawiam się co lepsze będzie na drobiazgi... czy Argo i DD czy Optima. Jakoś od ultry jestem wirny stajni R i kurde nie mam ochoty tego zmieniać.
Jak myślicie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie