Szukanko Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 Dzięki koledzy.Zapomniałem dopisać ,że chodziło mi o zakopane 5gr,ale to co w trybie standard wyszło to coś i tak mało bo rutus pisał o 39 cm w powietrzu dla tego trybu.Co do trybu relikty to nie ma co robić testu szorując cewką przy samej ziemi bo nie będzie wiarygodny ponieważ w nim trzeba machać sondą min. 5cm do max 10cm więc jest bezużyteczny w użyciu dla osób nie posiadających sondy DD ;noo chyba że wysoka trawa,ścierniska itp.Myślę o rezygnacji z kupna Argo bo ten tryb relikty to wielka lipa a brak normalnej sondy DD to też duży minus.Sonda DD która udaje dużą sondę i udaje snajperke to porażka.Poproszę panowie o zakopanie 5 gr i podanie wynikuu w trybie standard.Pozdrawiam.
nikt Napisano 16 Czerwiec 2011 Napisano 16 Czerwiec 2011 Nie chcę być złośliwy : ale ktoś tu czegoś nie rozumie . Tryb relikty jak sama NAZWA wskazuje jest na relikty.Relikty to nie monety-tylko duże przedmioty zalegające głęboko ;-) Może i ten tryb jest bezużyteczny - być może jak cały wykrywacz, zastanawiam się tylko jak użyteczny"musi być wykrywacz skoro ezużytecznym" trzeba kopać po pępek za starym garnkiem... Ja osobiście życzyłbym wszystkim kolegom od szpadla aby posiadali nie bardziej bezużyteczne wykrywacze niż Argo ;-)pozdrawiam RUTUS
EnemyofGod Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Dawno mnie tu nie było i jestem trochę poza tematem, a chciałbym się dowiedziec co z zapowiadanym jakiś rok temu Rutusem na monety. Czy pomysł został całkowicie porzucony czy tylko odsunięty w czasie?Pozdrawiam
EnemyofGod Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Sprostowanie. Oczywiście wiem, że i Proxima i Argo świetnie nadają się na monety, ale kiedyś był temat wprowadzenia na rynek typowego moneciaka i właśnie o niego pytam.
nikt Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Już jest. Nazywa się Optima - info ma stronie w przeciągu kilku dni. pozdrawiam.
pawcion123 Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 OOO, Zaraz wystawiam Sov Gt na Alledrogo i kupuje to nowe cacko :)
psioter5 Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 już mi się banan na gębie pojawił :) czekam z niecierpliwością
Marekmoni Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Witam, dlaczego pan Nikt zrezygnował ze strzałek fazy w Argo? Przecież to super sprawa do opatentowania:) Pozdrawia Marek.
Marekmoni Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Proxi ver.2 nam sporo mówiła. Teraz mam AT PRO i brakuje Proximy żeby Argo miał strzałki fazy to oddał bym at pro za niego. Pozdrawiam Marek.
aragain Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 właśnie dlaczego ? Mam nadzieje że doczekamy się odpowiedzi.
Marekmoni Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Panie Rutusie pomyśli Pan o prawdziwych poszukiwaczach którzy poznali wcześniejszy Pana sprzęt. A w ogóle to nowy niech ma cewkę dd. Pozdrawiam Marek.
Marekmoni Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 może w argo nie są potrzebne strzałki fazy? poproszę o odp?
Marekmoni Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 chodzę z AT PRO od końca stycznia i jaszcze nie pobiłem proximy w uzbieraniu monetek, na pewno na złoto to at pro rządzi. Pozdrawiam.
pawcion123 Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Marek,to chyba ty powinieneś wiedzieć czy strzałki fazy sygnału są przydatne dla ciebie czy nie.W nowszych modelach Rutus zrezygnował z tego z przyczyn znanych tylko niemu,no i dlaczego AT PRO ma być lepszy od Proximy do poszukiwań złota?? Chłopie wyluzuj ,trochę dystansa":)i nie ma co tak słodzić Rutusowi bo jest sprzedawcą,więc to my jesteśmy górą klient płaci i wymaga :)
Marekmoni Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Pawcion123 ja doskonale wiem że strzałki fazy są przydatne, dlatego trochę szkoda że nie ma ich w Argo. AT PRO nie tylko leprze od proximy na złoto, ale również od Argo. Pozdrawiam.
pawcion123 Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Możliwe.nie miałem więc nie zaprzeczę.pozdro 700-et:)
nikt Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 AT pro jest lepsze na złoto - bo pracuje na 15 kHz, o ile mnie wujek google nie okłamał.Optima pracuje na 16 kHz - tu już będzie inaczej. pozdrawiam. RUTUS
Marekmoni Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Witam, a kiedy będzie ta Optima?Pozdrawiam Marek.
nikt Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Już jest. Pierwsze sztuki lecą do ludzi w poniedziałek. Info na stronie będzie w tym tygodniu - to już w rękach człowieka który robi mi stronkę.
Marekmoni Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Ok, a jak cenowo ta Optima i zasięgami bliżej do Proximy czy do Argo?
Marekmoni Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Ok, czekam na aktualizację strony. Pozdrawiam.
pawcion123 Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Witam ! Od poniedziałku będzie nowy Rutus. Optima - wykrywacz typowo na drobnicę,biżuterię i drobne monety. W pewnym sensie jest to zupełnie nowy wykrywacz w mojej ofercie - pierwszy który nie jest i nie będzie uniwersalny. - konstrukcja mechaniczna jak w nowych Proximach. - waga 1,5 kg. - podstawowa sonda DD - dostępne są także CC ( mały koncentryk ) i 24 cm. - częstotliwość 16 kHz - regulowana w pięciu skokach. - identyfikacja 80 cyfr ( od 0 do 80 ) - dyskryminacja klasyczna i wybiórcza 20 pozycji. - ilość tonów 1 , 3 , dwa programy użytkownika - automatyczne strojenie do gruntu z możliwością ręcznej korekty - tryby pracy : dynamiczny i jednoczesny - wyświetlacz taki jak w Proximie - podświetlany . To tyle. Moim zdaniem bardzo przyzwoity wykrywacz . Słabą stroną jest brak pięknego dedykowanego wyświetlacza - ale pod względem detekcyjnym" - spokojnie może konkurować z najlepszymi detektorami wysokoczęstotliwościowymi. pozdrawiam RUTUS
talgo Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 pal licho wyświetlacz wykrywacz ma działać należycie i nie kosztować 2 pensji miesięcznych bo tyle nie jest warta połowa dzisiejszej myśli detektorystycznej
STYCHU3 Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Teraz przydał by się jakiś krótki pokazowy filmik na youtube
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.