Skocz do zawartości

problem ze smętkiem

milosz72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam pytanie posiadam smętka z cewkom 37cm i jego zasięg jest dosyc słaby chełm rosyjski ledwo łapie z 1 metra manierke alu z 80 cm czy cos jest nie tak z nim bo czytałem tematy gdzie ludzie chwalili sie ze niemieckie chłemy po 1,20 w ziemi a moj ledwo metr w powierzu prosze o odp
pozdro
Napisano
Wszystko zależy wprawdzie od gruntu i dobrego ustawienia.Testy w powietrzu wykazują tylko potencjał wykrywacza, nie obrazując do końca zasięgów w gruncie.
Twoje zasięgi są jak najbardziej normalne dla tego wykrywacza. Tak jak już pisałem w terenie się zwiększają. Zasięg w powietrzu nie jest zasięgiem definitywnym dla wykrywacza.

P.S 1
Cewką 37 nie cewkom.
P.S 2
Zasięg metr na rosyjski sagan to wg. Ciebie słabo?
P.S 3
Hełm niemiecki o którym wspomniałeś (ten ze 120cm)był trafiony cewką 30cm :)
<pozdro
Napisano
Różnica w zasięgu przy cewce 30 i 37 to rzekomo 8cm na korzyść 37. Ja ze swoich własnych obserwacji wiem że te 8cm jest niezauważalne. Nie widziałem jeszcze żeby koledzy chodzący ze mną z 37 wykopali chociaż jeden dołek głębszy od mojego. Rzekł bym nawet jeżeli chodzi o głębokość to kopię dużo więcej głębokich od nich :)
(może któryś z tych kolegów zaraz napisze że mam specjalnego Smętka" :)))

Wg. mnie cewka 37 to tylko niepotrzebny balast od którego konstrukcja się męczy, rurka pęka.Poza tym jest ciężka i nie wygodna do manewrowania :)
Ale ile ja już to razy pisałem...
<pozdro
Napisano
Paweł sp***laj :D
Paweł ma racje. Chodzę z nim często i faktycznie jełop kopie naprawdę niezłe dołki, ostatnio karnister chyba z 1,5 metra głebokości (są fotki gdzieś na forum) ale jak dla mnie to i tak sprawa specjalnego smętka. Ale liczy się również gleba, oraz bardzo ważne jest ustawienie wykrywacza jak mówił kolega wyżej.

Pozdrawiam
Napisano
On ma po prostu farta Sekalku:)
Choć Tobie się też ostatnio powodzic zaczyna a mnie tylko osy kąsają:)
tak jak poprzednicy,zasięg w powietrzu nijak się ma do zasięgu w gruncie:)
Po prostu trzeba wyczuć sprzęt a nie raz nas zaskoczy:)
zdrów ko
Napisano
Mnie się wydaje że wystarczy 'wyczuć' miejscówkę a wtedy sprzęt nas zaskoczy z pewnością ;)
Jak nic nie ma w ziemi to na pewno nie zaskoczy !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie