darek033 Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Witam Koledzy mam duży problem...Chciałbym spróbować zakonserwować moją relikwię? Jeżeli tak to jak odnowić salamandrę i zabezpieczyć skórę w środku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2010 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 8 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2010 3.Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 do skory lanolina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Zadbaj również o obrecz żeby sie nie rozleciała,bo mogą zacząć sie procesy wyrównywania napreżeń"/pekniecia/.Piekny stan jeśli z ziemi.Gratuluje.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 9 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2010 W jaki sposób mam wyczyścic obręcz i jakim produktem....W jaki sposób (DELIKATNY )zlikwidowac rdze w środku wokoło obręczy....Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 29 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2010 Odświeżam wątek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 30 Wrzesień 2010 Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Spróbuj samą obręcz spsiukać jakimś WD40 (nie musi być konkretnie tym) a nastepnie wyczyścić rdzę mechanicznie - jakąś niedużą szczoteczką drucianą - stalową albo mosieżną. Później zakonserwuj to co oczyścisz jakimś tłuszczem (pasta do butów, wosk). Po wszystkim weź sie za fasunek,, tak jak gdzieś pisali - lanolina.I masz piękny hełmik.pozdrawiam,makulPS stodoła czy ziemia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 1 Październik 2010 Share Napisano 1 Październik 2010 na plamki korozji pobaw sie fosolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 1 Październik 2010 Autor Share Napisano 1 Październik 2010 Panowie mam pytanie jak długo ma pozostac wd40 na obręczy i się wchłaniac.Na rdzę fosol ale od środka czy na zewnątrz bezpośrednio na salamandrę tam gdzie rdza??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 1 Październik 2010 Share Napisano 1 Październik 2010 Ja czyszcze fanty w pomieszczeniu suchym, raczej z umiarkowaną etmperaturą. Psiukam, jest wilgotne, zostawiam - patrzę kiedy zaczyna wysychać leję dalej. Po mniej wiecej 2 razach i ok. tygodniu zwilżania - można przeskrobać szczoteczką drucianą. Jak będzie schodzić to usunąć co się da - jak nie będzie schodzić to zwilżac dalej.Nie polecami i nie robiłem tego z zestawem rdza+skóra - czy nie pomogłoby włożenie do ropy? Rdza by sie namoczyła i schodziłaby lepiej a skóra by zmiękła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 1 Październik 2010 Autor Share Napisano 1 Październik 2010 makul @ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek033 Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Odświeżam temat nie miałem odwagi go dotknac ale czas nagli może jeszcze jakies rady np bez odginania wąsów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.