Skocz do zawartości

laik potrzebuje pomocy

marand9

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam serdecznie
na wstępie chciałem powitać i pozdrowić wszystkich użytkowników
co do mojego tematu który pewnie nie raz był poruszany / czy istnieje prosta odpowiedź jaki wykrywacz kupić na początek przygody - który by się nadawał zarówno na kolorek jak i militarkę ? kupiłem jakiś czas temu szajs na allegro - i więcej tego błędu bym nie chciał popełnić / szybko się go pozbyłem wiec zapał został :) / nie chodzi tu też o pieniądze bo przeglądam oferty zarówno od ace 250 do gti 2500 czy od x-terry 305 do x-terry 705.
z góry dziękuję za odpowiedź
ps . mam nadzieje że nie zaśmieciłem forum :)
pozdrawiam
an
Napisano
Witam. Ciężko wybrać coś na militarkę i monety włącznie. Żeby wykrywacz był dobry na militarkę, powinien pracować statycznie, choć i na dynamiku się złom wyciągnie. Najlepiej żeby statyk miał dyskryminację - pozwoli to na odrzucenie drobnych przedmiotów żelaznych typu gwoździe, itp. a pozostawi większe. Na monety - wykrywacz powinien pracować dynamicznie, na falach bardzo długich (kilka kiloherców). Należy pamiętać, że im większa częstotliwość tym większa efektywność, lecz większe tłumienie sygnału w gruncie.

Nie polecam wykrywaczy Garrett od modelu GTAx 550 po GTI. Stelaż jest tak wykonany, że w miejscu, jest połączenie elektronika-baterie, przy elektronice, są wywiercone dwa duże otwory, co doprowadza, szybciej niż Ci się wydaje, do ułamania stelaża, a gwarancji na nie go nie ma.

Wykrywki X-705 i podobnego typu są na monetki, niż na militarkę.

Jeżeli coś na początek, to najlepiej Smętek Hs-3 - pracuje dynamicznie/statycznie, posiada dyskryminację, itd.

Jeżeli natomiast wolisz coś bardziej zaawansowanego i rozbudowanego, to polecam Minelab'a E-track'a.

Oczywiście jest dużo różnych ofert wykrywaczy, ale tu musisz sam się wziąć za lekturę. Polecę jedną wykrywkę, która konkuruje z drugą, spodoba Ci się druga... i co wtedy?

...

Rozmyśl jeszcze kwestię kopania militarki.

Pozdrawiam!
Napisano
witam.bądż mężczyzną.zdecyduj czego chcesz.jezeli sprzęt ma być uniwersalny,to gti2500[inne z tej półki też].jezeli na drobnicę to ace250[inne z tej półki też].tylko na militarkę,jakiś PI.
Napisano
witam serdecznie
dziękuję za odpowiedzi / coś już nie co wiem
odpuszczam sobie wykrywki typu ace 250 / skoncentruję się na white's xlt , minelab 705 lub 70-tce , garecika chyba sobie odpuszczę . a co sądzicie o minelabie explporer xs lub explorer II , a także o teknetics t2 ??
dzieki za odpowiedź
ps . rufa - moja żona twierdzi że jestem :) hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie