Skocz do zawartości

III Zjazd Eksploratorów Walim 2010

blackdog68

Rekomendowane odpowiedzi

Co do artykułu pani Lamparskiej http://przewodnik.onet.pl/polska/sudety-odkryto-tajemnicza-sztolnie,1,3703396,artykul.html
przed Boczkiem zajmował się tą sztolnią Aniszewski i to na długo przed nim, a także Cera i pewnie inni a ostatnio jakaś grupa z Krakowa ale nikomu nie udało się do niej dostać. Chciałbym więc się dowiedzieć w jaki sposób według Lamparskiej Boczek ją odkrył? Jeżeli książki tej pani są takie jak ten artykuł to ja dziękuję...

Rezerwacji raczej nie miałem, ale siedzieliśmy całą grupą przy "cytrynóweczce do drugiej w nocy : )"
się pytam bo spotkało mnie niemiłe zdarzenie właśnie przy tym stoliku.
Byłem umówiony z prezesem SGP i D.K. :) właśnie przy tym stole i kiedy zasiadłem z żoną i browarkiem jeden z Waszych w mundurze wermachtu (troszkę się jąkał) wyprosił nas bo niby stoły były zarezerwowane.
Trochę przykro ale trudno i żyje się dalej.
Jedynie Wasza grupa straciła okazję na gratisową oprawę dźwiękową do inscenizacji.
pozdrawiam

Na pewno to nie był nikt z naszych, to znaczy z GRH Kampfgruppe Schlesien" ponieważ zaraz po inscenizacji, przebraliśmy się w cywilne ciuchy i na tej imprezie nikt z naszych nie był w mundurze Wehrmachtu, więc blackdog68 nie mogłeś być przy tym stoliku. Być może to był ktoś z innej grupy?
Sprawę trzeba wyjaśnić do końca by nie padł cień na naszą grupę.
Pozdrawiam

dokladnie oskarzen bezpodstawnie nie mozna rzucac;) ale sprawe trza wyjasnic;) szkoda ze mnie nie byłó na zlocie, alecozmoze jak bede na nastepnym to cos wiecej sie odkryje z pod ziemi;)black dog a mi zrobil bys oprawe dziekowa?

Qaz
Czy Ty znasz człowieka, o którym piszesz? Brałeś czynny udział ( czytaj: z łopatą), w pracach w GS?
Działanie poszerzające w jakikolwiek sposób wiedzę o obiektach GS jest godne pochwały. A jak to opiszą dziennikarze, to już zupełnie inna bajka.

Czy my Polacy już się nigdy nie zmienimy, zamiast mieć satysfakcję że udalo się coś odnaleźć, to jak zawsze doszukujemy się drugiego dna. Zaplanujmy, po uzyskaniu wszelkich zezwoleń odnalezienie wejścia do tego korytarza, a nie wypisujemy kto personalnie ma większy wklad w odkryciu. Reasumując spróbujmy zachęcić sponsorów niech dadzą kase a my na wiosnę zrobimy co trzeba.
piotr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie