vipiusz Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 Obchody rocznicy wybuchu powstania w Warszawie. Kilku starszych ludzi przed tablicą upamiętniającą rozstrzelanych polaków. Okazuje się, ze dziadek, który tam stoi to stary AK-owiec. Wspomina o walkach, (słucham) opowiada fantastycznie, jakby dopiero co wrócił z pola walki. I co słyszę.... podobno w dalszym ciągu w zasypanym skarbcu banku na Bielańskiej znajduje się fortuna - worki banknotów, nieobliczalna suma pieniędzy emitowanych w GG. Może by to znaleźć i odkopać, przy okazji pewnie wyszło by kilka ciekawych fantów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 tia bierz saperkę i idź odkop :) a tak na serio to nie da rady ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro20 Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 czytałem relację dotyczącą wejścia Niemców do ruin banku przy Bielańskiej.niektórzy pod stopami znajdywali złote monety.Obecnie budynek jest zajety" jeżeli masz jakiś patent na wejście do piwnic to ruszaj do boju.Przy dzisiejszych możliwościach jest jeszcze wiele do odkrycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vipiusz Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 Złote monety to ponoć można było znaleźć po wojnie, jak się pracowało przy odgruzowywaniu Starówki... a swoja drogą, cały czas mnie zastanawia, gdzie Szwedzi ukryli drugą część skarbów, łupów wojennych po bitwie pod Kliszowem... do kilku fajnych (legend ???) dotarłem... niestety obawiam się, że zwykła wykrywka tego nie złapie, bo jak zakopać skarb to raczej głębooooko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.