ptrc Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Napisano 16 Sierpień 2010 witamZdobyłem starą niemiecką mapę o wymiarach ok 30 na 30 cm. Składa się z dwóch części, podklejona płótnem. Przedstawiam sytuację podczas kampanii Napoleona w 1806 roku podczas bitwy pod Czarnowem. Czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej tej mapy?
ptrc Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Napisano 16 Sierpień 2010 witamZdobyłem starą niemiecką mapę o wymiarach ok 30 na 30 cm. Składa się z dwóch części, podklejona płótnem. Przedstawiam sytuację podczas kampanii Napoleona w 1806 roku podczas bitwy pod Czarnowem. Czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej tej mapy?
ptrc Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Napisano 16 Sierpień 2010 i rewers z ładnymi pieczęciami i sygnaturkązdrów
K.u.K. Napisano 16 Sierpień 2010 Napisano 16 Sierpień 2010 Ciekawa, jeszcze nie widzialem mapy tego typu a widzialem juz wiele, przypuszczam że to jakiaś mapa do celów szkoleniowych, mysle że wydanie może być ok roku 1850.
ptrc Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Napisano 16 Sierpień 2010 mam jeszcze jedną ale już jest francuska i ta musiała powstać zaraz po bitwie pod Czarnowem bo są na niej nawet stanowiska dział Napoleona i mosty przez niego wybudowane.
Molke Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 Tez obstawiam ze to szkoleniówka". Sam jestem w posiadaniu podobnej mapy. Przy czym moja jest opatrzona pieczesciami : MILITEUR BIBLIOTHEK ZU BRESLAU oraz BIBLITHEK DER KONIGL. 11. DIVISION. Naniesione sa na niej pozycje niemcow i francuzow z okr. 1870 - 1871
Pytanie
ptrc
witam
Zdobyłem starą niemiecką mapę o wymiarach ok 30 na 30 cm. Składa się z dwóch części, podklejona płótnem. Przedstawiam sytuację podczas kampanii Napoleona w 1806 roku podczas bitwy pod Czarnowem. Czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej tej mapy?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.