Skocz do zawartości
  • 0

stara niemiecka mapa

ptrc

Pytanie

Napisano

witam

Zdobyłem starą niemiecką mapę o wymiarach ok 30 na 30 cm. Składa się z dwóch części, podklejona płótnem. Przedstawiam sytuację podczas kampanii Napoleona w 1806 roku podczas bitwy pod Czarnowem. Czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej tej mapy?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

Zdobyłem starą niemiecką mapę o wymiarach ok 30 na 30 cm. Składa się z dwóch części, podklejona płótnem. Przedstawiam sytuację podczas kampanii Napoleona w 1806 roku podczas bitwy pod Czarnowem. Czy ktoś może powiedzieć mi coś więcej tej mapy?

Napisano
Ciekawa, jeszcze nie widzialem mapy tego typu a widzialem juz wiele, przypuszczam że to jakiaś mapa do celów szkoleniowych, mysle że wydanie może być ok roku 1850.
Napisano
mam jeszcze jedną ale już jest francuska i ta musiała powstać zaraz po bitwie pod Czarnowem bo są na niej nawet stanowiska dział Napoleona i mosty przez niego wybudowane.
Napisano

Tez obstawiam ze to szkoleniówka". Sam jestem w posiadaniu podobnej mapy. Przy czym moja jest opatrzona pieczesciami : MILITEUR BIBLIOTHEK ZU BRESLAU oraz BIBLITHEK DER KONIGL. 11. DIVISION. Naniesione sa na niej pozycje niemcow i francuzow z okr. 1870 - 1871

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie