Skocz do zawartości
  • 0

szelki nośne

adim

Pytanie

Napisano

Witam, miałbym prośbę o pomoc w identyfikacji szelek nośnych. To co wiem: należały do oficera alianckiego (najprawdopodobnie USA - z resztą szelki te stamtą przyleciały, wiec troche świata zwiedziły :)), twierdził że są one z I Wojny Światowej (niestety oprócz chyba współczesnego poprawiania stopnia i nazwiska właściciela reszta oznaczeń jest zatarta, co mocno utrodnia dokładną identyfikacje). To co patrzyłem na zdjęcia archiwalne bardziej mi pasują do II Wojny Światowej. Z góry dziękuje za pomoc.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.lennonwylie.co.uk/lost_photos_RUCRICBSpecials.htm też tak mi się wydaje, na przed ostatnim zdjęci podobne mają, jak mi się wydaje. Pytanie tylko jak określić czy Pierwsza Wojna Światowa czy Druga. Niestety o właścicielu też nie mogę znaleść żadnych informacji.
Pozdrawiam
Napisano

Witam, miałbym prośbę o pomoc w identyfikacji szelek nośnych. To co wiem: należały do oficera alianckiego (najprawdopodobnie USA - z resztą szelki te stamtą przyleciały, wiec troche świata zwiedziły :)), twierdził że są one z I Wojny Światowej (niestety oprócz chyba współczesnego poprawiania stopnia i nazwiska właściciela reszta oznaczeń jest zatarta, co mocno utrodnia dokładną identyfikacje). To co patrzyłem na zdjęcia archiwalne bardziej mi pasują do II Wojny Światowej. Z góry dziękuje za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie