mike_whiskey Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2010 Witam,Gdzie mogę znaleźć informacje o bitwach jakie miały miejsce w okolicach Jeleniej Góry, Kamiennej Góry, Jawora? Chodzi mi o bitwy sprzed I wojny światowej.Pozdro,Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_whiskey Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2010 Znalazłem informacje o bitwie pod Kamienną Górą (Pruskie Termopile). Czy wiadomo gdzie rozgrywała się ta bitwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 1.musisz dorwać książkę ``Kriege Friedrichs des Grossen``2.musisz dorwać kogoś kto Ci ją przetłumaczy:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 Informacje na pewno znajdziesz w książkach, jeśli jesteś z tamtego rejonu to proponuje odwiedzić miejscowe biblioteki jakieś popularno naukowe książki o regionie znajdziesz a w nich informacje na twoje pytania. Można tez odwiedzić muzeum tam także posiadają interesujące cie książki. Dla leniwych i mających uczulenie na książki coś można i w internecie znaleźć.nalazłem informacje o bitwie pod Kamienną Górą (Pruskie Termopile). Czy wiadomo gdzie rozgrywała się ta bitwa?" oczywiście że wiadomo są nawet mapki i dokładne opisy bitwy nawet znajdą się wspomnienia uczestników ale trzeba dotrzeć do mądrych książek. Tak więc proponuję udać się do którejś z wymienionych instytucji pożytku publicznego i zapytać o interesujące książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastuszek Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 coś na pewno się znajdzie.Ale na nadmiar polskojęzycznej literatury traktującej chociażby o wojnach śląskich narzekać raczej nie można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.