mike_whiskey Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Napisano 15 Sierpień 2010 Witam,Gdzie mogę znaleźć informacje o bitwach jakie miały miejsce w okolicach Jeleniej Góry, Kamiennej Góry, Jawora? Chodzi mi o bitwy sprzed I wojny światowej.Pozdro,Michał
mike_whiskey Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Napisano 15 Sierpień 2010 Znalazłem informacje o bitwie pod Kamienną Górą (Pruskie Termopile). Czy wiadomo gdzie rozgrywała się ta bitwa?
sza.man Napisano 15 Sierpień 2010 Napisano 15 Sierpień 2010 1.musisz dorwać książkę ``Kriege Friedrichs des Grossen``2.musisz dorwać kogoś kto Ci ją przetłumaczy:-)
wm Napisano 15 Sierpień 2010 Napisano 15 Sierpień 2010 Informacje na pewno znajdziesz w książkach, jeśli jesteś z tamtego rejonu to proponuje odwiedzić miejscowe biblioteki jakieś popularno naukowe książki o regionie znajdziesz a w nich informacje na twoje pytania. Można tez odwiedzić muzeum tam także posiadają interesujące cie książki. Dla leniwych i mających uczulenie na książki coś można i w internecie znaleźć.nalazłem informacje o bitwie pod Kamienną Górą (Pruskie Termopile). Czy wiadomo gdzie rozgrywała się ta bitwa?" oczywiście że wiadomo są nawet mapki i dokładne opisy bitwy nawet znajdą się wspomnienia uczestników ale trzeba dotrzeć do mądrych książek. Tak więc proponuję udać się do którejś z wymienionych instytucji pożytku publicznego i zapytać o interesujące książki.
pastuszek Napisano 16 Sierpień 2010 Napisano 16 Sierpień 2010 coś na pewno się znajdzie.Ale na nadmiar polskojęzycznej literatury traktującej chociażby o wojnach śląskich narzekać raczej nie można
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.